уторак, 30. октобар 2012.

Antipasto od plavog patlidžana

       Vrlo fino i ukusno, predjelo ili prilog vašem mesu, pečenom na roštilju.




Sastojci:

2 veća plava patlidžana, sečenih na krugove
po potrebi soli
po potrebi maslinovo ulje

Za marinadu:

1 limun, iscedjen sok
125 ml maslinovo ulje
4-5 čena propasiranog belog luka
prstohvat dimljene mlevene crvene paprike
1/2 kašike sumac začina
1 kašičica tabasco sosa (ako nemate, stavite ljutu mlevenu papriku po ukusu)
2-3 kašike sitno seckanog bosiljka
po ukusu, sveže mlevenog bibera i morske soli

Priprema:

Plavi patlidžan oprati pa ga iseći na kolutove, posoliti  i ostaviti da odstoje oko pola satada, da otpusti onaj gorki sok iz njih.

Isprati hladnom vodom pa  osušiti kuhinjskim papirom.

Svaku stranu premazati sa kuhinjskom četkicom maslinovim uljem, tiganj, bez masnoće, zagrejati pa ispržiti patlidžan sa obe strane dok ne porumene.

Slagati ih u dublju posudu i ostaviti da se ohlade.

Sok od iscedjenog limuna izmešati sa maslinovim uljem, dodati pasirani beli luk, biber, so, sumac, tobasco sos, dimljenu mlevenu papriku, ili koju već imate, naseckan bosiljak, pa sve prelite preko prženih patlidžana. Veoma pažljivo promešati i ostaviti da se dobro ohlade.

Kad pržite plavi patlidžan, pazite da ga ne prepržite, jer će vam se raspadati.

Image

     
 Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар