недеља, 28. октобар 2012.

Chicken fingers


Mmmm,goood!!!




Sastojci:

2 pileća bela mesa
250 ml jogurta
100 g + brašna
2 vršne kašike gustina
1 jaje
po ukusu šačini: vegeta mix za piletinu, beli luk u prahu,biber,
1/2 kašičice limunove korice i malo limunovog soka
1/4 kašičica ljute paprike
1/2 kašičice sode bikarbone
ulje za prženje
panko mrvice

Priprema:

U manju posudu staviti brašno,gustin, začine,sodu bikarbonu i sve promešati.

U veću posudu staviti jogurt, jaje,limunovu koricu i limunov sok i sve umutiti sa žicom za mućenje,dodavati polako smesu od brašna i umutiti u glatku smesu bez grudvica.

Piletinu oprati i iseći na tanje trakice oko 3cm široke,dužine po vašoj želji.
Sve parčiće piletine staviti u zdelu sa smesom i dobro izmešajte da se svako parče piletine obavije sa smesom od brašna.

Pokrite i ostavite na stranu oko pola sata da se ukusi sjedine.

U jednu pliću posudu stavite panko mrvice (japanske mrvice koje su pravljene od sredine hleba, bez korice, ako imate priliku da nabavite ove mrvice,obavezno ih probajte jer su jednostavno fantastične) i svako parče mesa dobro uvaljati u njih.

Uvaljano meso stavljajte na drugi tanjir i po potrebi dodajte još mrvica u tanjir.

U dublji i veći tiganj zagrejte ulje na nižoj temperaturi i pržiti komade piletine dok vam lepo ne porumene.

Pržene komade piletine stavljati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.

Poslužiti tople.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар