субота, 20. октобар 2012.

Hleb sa belim lukom



Obožavam beli luk, a ovako pripremljen hleb je idealno predjelo ili prilog nekoj finoj salatici.



Sastojci:

1 bajati hleb
75 do 100 g putera
1 kašika maslinovog ulja
4 do 5 čena belog luka ( ili više ako volite )
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 kašika majčine dušice
soli po ukusu

Priprema:

Puter i kašiku maslinovog ulja otopiti u šerpicu,dodati 4-5 čena pasiranog belog luka ,ako je puter neslan,dodati pola kašičice soli i sve to pržite na tihoj temperaturi ,mešajući.Dodajte seckani peršun i majčinu dušicu i sve dobro sjedinite.

Hleb iseći na šnite, ali ne do kraja i pomoću male kašičice punite između kriški hleba sa smesom iz šerpice.

Uviti hleb u foliju i peći na 185*C oko 15 minuta, otvoriti foliju i zapeći da dobijete lepu hrskavu koricu još 5 minuta.


Kod nas za kasni doručak sa jajima na postelji od mladog luka,šampinjona i ljute papričice,uz sir i paradajz



Prijatno!!!


Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb

Нема коментара:

Постави коментар