недеља, 21. октобар 2012.

Kiflice sa džemom



 Ni sama ne znam koliko recepata za kiflice imam i svaki jedan podjednako volim.



Sastojci:

65 ml tople vode
1 kašičica šećera
16 g suvog kvasca ili 40 g svežeg
250 ml toplog mleka
110 g putera + 50 g
2 jaja
100 g šećera
1/4 kašičice soli
825 do 850 g brašna
džem po potrebi

Priprema:

U posudu za mešenje staviti toplu vodu,kvasac i kašičicu šećera i pustiti da naraste.

U narasli kvasac dodati otopljeni puter, jaja,toplo mleko,so i 300 g brašna i sve to dobro umutiti sa mikserom.

Dodati  ostalih 520 g brašna i sjediniti sa rukom dok ne počne da se odvaja od stranica posude.
Isipati na radnu površinu i mesiti dok ne dobijete meko i ne lepljivo testo i ako je potrebno dodavati po malo onog preostalog brašna dok mesite testo.

Umešeno testo oblikovati u loptu,vratiti ga u posudu za mešenje,premazati sa malo ulja i pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla, oko sat vremena.

Naraslo testo isipati na radnu površinu,još jednom ga premesiti,podeliti na dve jufke ( lakše je raditi sa manjim jufkama ) i ostaviti da se odmori 5 minuta.

Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo u pravougaonik,debljine oko 0.5cm i preseći ga popreko na 6 trakice veličine po vašoj želji i jedom preko sredine da dobijete oko 12 trakica sve ukupno..

Na početku svake trakice stavite po malo džema ili fila po vašoj želji, prstima ispretiskajte stranice, da vam fil ne iscuri prilikom pečenja i sve premazati otopljenim puterom



Uviti u male rolnice,poređati na pleh postavljen papirom za pečenje i ponovo ih pokriti sa providnom folijom i ostaviti još pola sata da narastu.

Narasle kiflice premazati sa još malo putera i peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 165*C oko 35 do 45 minuta ili dok vam fino ne porumene.

Ohlađene kifle posuti prah šećerom i poslužiti.

Od ove količine trebate dobiti 24 većih kifli, po vašoj želji možete ih praviti  manje.

Prijatno!!!!

Image





Нема коментара:

Постави коментар