петак, 26. октобар 2012.

Krmenadle u kupusu



Volimo slatki kupus, prvi put ga radim na ovaj način, zajedno sa krompirom.




Sastojci:

4 krmenadle (meso može biti po vašem izboru )
1 kg oljuštenih krompira
1/2 glavice svežeg kupusa
4 veće šargarepe/mrkve
2 kašike mlevenog začina (vegeta,Mrs Dash)
3 lovorova lista
1 kašika tucane paprike ( može 1 i po kašika slatke i pola ljute )
ulje
so i mleveni biber
malo peršuna

Priprema:

Meso oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Pobiberiti i povegetiti ili začinite začinom koji vi koristite ( ja pored vegete Natur, koristim i Mrs Dash, koja je vrlo slična našoj vegeti bez trunčice soli) i ostaviti u frižider da odstoji sat vremena.

Kupus iseći na četvrtine, keramičku ili bilo koju vatrostalnu činiju podmazati uljem i na dno staviti lovorov list i preko staviti malo stno iseckanog kupusa.

Krompir iseći na kolutove i staviti jedan deo na sitno seckani kupus, preko staviti krmenadle, preko šargarepu, koju ste isekli na četvrtine i onda iseći na veće komade i ponoviti sa ostatkom kupusa koji treba da isečete na veće komade i tako ređati red po red dok imate materijala.

Pospemo tucanom paprikom i porskamo uljem, nanesemo 1 kašiku začina ,posolimo ( budite oprezni da ne presolite ) sipamo pola litre vode poklopimo posudu ili ako nemamo poklopac prekrijemo je folijom i dobro je ušuškamo da se sve kuva u sopstevenom soku. i stavimo u rernu da se peče na 210*C oko dva sata.

Krmenadle sa povrćem poslužiti u dublji tanjir, preliti sokom iz posude,posuti peršunom i poslužiti sa finim domaćim hlebom  i čašom crvenog vina

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар