петак, 26. октобар 2012.

Pečeni kukuruz sa svežim začinima

Pečeni kukuruz davno nisam jela.Kad smo tek došli u Kanadu, davnih sedamdesetih godina,ovde sam, prvi put videla da kukuruz jedu premazan sa puterom i sa raznim začinima.Čudom se nisam mogla načuditi,to je za mene bilo sve novo, mi smo kukuruz jeli kuvan ili pečen i bez ikakvih dodataka.Sećam se mame, koja je kukuruz kuvala bar sat vremena,sada kad se toga setim,mislim da mu je i dušu skuvala, ja kukuruz kuvam 15 minuta od kada provri.


Sastojci:


115 g neslanog putera,sobne temperature
3 kašike sitno seckanog peršuna
1 kašika sitno seckanog vlašca
1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice/timijan
2 čena pasiranog belog luka
1 kašika soka od limuna
po ukusu ljuti sos a ne morate
1/4 kašičice soli

Priprema:

Sve sastojke pomešati sa puterom i dobro sjediniti.

Uzeti veći komad plastične providne folije i sipati smesu na sredinu,oblikovati pomoću folije u rolat,zaviti dobro i ostaviti u frižider da se stegne.(dva do tri sata ili napraviti ranije )

Kukuruz ili skuvajte ili ga ispecite na roštilju. Ja sam moj skuvala i onda ga propekla na roštilj tavi ( bojim se da koristim roštilj kad muž nije tu ) okrećući ga da dobije lepu boju.

Ohlađeni puter seći na šnitice i premazati vrući kukuruz.

Poslužiti toplo

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар