субота, 05. новембар 2016.

"Dedini brkovi " od lisnatog testa

Lisnato tesato jako volim, pravim ga i sama a čestoga i kupim...našla sam odlično lisnato testo u jednom malom azijskom dućanu, blizu naše kuće..ovo, koje sam ranije kupovala u velikom lancu, mi se nikako nije dopadalo...


Sastojci:
450 g lisnatog testa
15 ml maslinovog ulja
2 pune kašike izrendanog parmezana
1 puna kašičica pasiranog belog luka
1 puna kašičica italijanskog začina
1 puna kašičica sitno iseckanog peršuna
pola kašičice ili po ukusu, soli
sveže samleven biber
4 manja jajeta

Priprema:
Uključiti rernu na 200°C da se zagreje.
U manju zdelicu izmešati,maslinovo ulje,parmezan, pasirani beli luk, italijanski začin,so i biber i ostaviti na stranu.

Mi ovde kupimo već rastanjeno lisnato testo, a vi, ako je potrebno, na blago pobrašnjenoj radnoj površini, rastanjite testo.
Premazati sa pripremljenom masom od belog luka svuda po testu.
Zaviti u rolate obe stranice a u sredini ostaviti prazno oko 5cm prazno.
Pažljivo prebaciti testo na pleh, koji ste prekrili papiriom za pečenje.
Izbosti viljuškom taj prazan deo.One ivice prema krajevima, podignuti malo na gore, da vam ne iscuri belanac.


Vodom ili mlekom, premazati zavijene rolate, po želji, posuti ih semenkama susama a u sredini razbiti 4 manja jaja i posoliti ih i ako želite i pobiberite.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 do 25 minuta, ili dok vam testo lepo ne porumeni a jaja se ispeku.
Izvaditi iz rerne,posuti između sa izrendanim parmezanom i vratiti nazad u rernu da se sir otopi.
Pečeno testo posuti sa sitno iseckanim peršunom, kratko ohladiti i poslužiti sa zelenom salatom.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар