уторак, 25. септембар 2018.

Parmesan Portobello Orzo

Ako vam treba brz bez mesni ručak, ovo vam je odlično a takođe može da vam bude i prilog uz ribu ili bilo koje pečeno meso.


Sastojci: 30 ml maslinovog ulja, 2 veća čena belog luka, po ukusu so i biber, 300 g orzo paste, 250 g braon ( portobello )  gljiva, 750 ml povrtne supe ili vode, 30 g izrendanog parmezana, seckan peršun.

Priprema:  U veći tiganj zagrejati maslinovo ulje.
Dodati pasirani beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše u to dodati gljive, koje ste prethodno opral,očistili i isekli na deblje šnite. Moje su bile sitnije i ja sam ih isekla na četvrtine.
Pržiti ih dok gljive ne omekšaju i isposte svu svoju tečnost. Pobiberiti i posoliti p ukusu.
Dodati orzo pastu, naliti sa supom ili vodom, ( ako koristite vodu, dodati povrtnu kocku u nju i rastvoriti pa tek onda naliti ) dobro izmešati i ostaviti da provri.

Smanjiti temperaturu na tiho, promešati da oslobodite pastu koja se zalepila za dno, poklopiti i kuvati desetak minuta, promešati posle 5-6  minuta kuvnja.

Na kraju kuvanja proveriti da li je pasta skuvana, ako je još uvek al dente, ponovo poklopiti i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva na tihoj temperaturi, ali sad promešajte češće, da vam pasta ne zagori.



Kad je pasta upila svu tečnost, dodati izrendani parmezan, sitno iseckan peršun i promešati.

Poslužiti toplo uz dodatak seckanog peršuna i parmezan sira uz čašu hladnog belog vina.


Prijatno!!!!

1 коментар: