среда, 02. октобар 2019.

Lemon garlic pasta with salmon

Kad imate previše ispečenog lososa, evo vam jedna od ideja šta napraviti sa tim ostacima.


Sastojci: 500 g paste po vašem izboru, 2 čena pasiranog belog luka, 30 ml maslinovog ulja, puna šaka seckanog bosiljka, po ukusu so i biber, 450 g fileti lososa, izrendana korica limuna, 30 ml limunovog soka, 2 kašičice kapara, parmezan sira

Priprema:  Ja sam dobila od prijateljice filete pečenog lososa a vi, ako nemate pa trebate ga ispeći, prvo to uraditi.
Ribu oprati, osušiti, posoliti, pobiberiti i ispeći u rerni oko 15 minuta. Ako su parčićoi deblji može se peći i duže.
Ostaviti da se ohladi.

Pastu skuvati po uputstvu proizvođača.
Dok se pasta kuva, izrendati koricu limuna, iscediti sok od pola limuna, iseckati bosiljak, kapare, i pasirati beli luk, dodati maslinovo ulje, so i biber i sve staviti u veću zdelu.
Skuvanu i oceđenu pastu dodati u zdelu i sve pažljivo promešati.
Na kraju iskidati ispečen losos u komadiće jednog zalogaja, dodati pasti, još jednom pažljivo sjediniti.


Poslužiti odmah sa izrendanim parmezanom odozgore. Akjo postite, izostavite sir.


Prijatno!!!!!

Negde početkom leta nam je dala prijateljica mlade izdanke ladoleža i baš smo mu se radovali da ćemo moći i mi da ga posadimo u naše dvorište...izgleda da mu je sad najbolje vreme da se širi i cveta, i nadam se da će imati dovoljno vremena za seme da sazri da bismo ga imali i iduće godine.


Ako se ne vrati same iz semena, daće nam prijateljica opet nove izdanke, jer on stvarno se širi i raste, kao korov, ali ga mi volimo i baš će nam lepo prekriti ovu žičanu ogradu, koja nas deli od šume.

2 коментара:

  1. Da li si se ti navikla na novu kuću? Ladolež je korisna i lepa živa ograda. Recept, slike 👌

    ОдговориИзбриши
  2. Od srca ti hvala Vesna. O da, navikli smo se na ovaj gradič vrlo brzo i žao mi je što se nismo ovde doselili mnogo ranije, inače kuću koju smo kupili obožavamo jer je to ono što smo tražili 4 pune godine...Pozdravljam te punoooooo.

    ОдговориИзбриши