tag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post283153011825278588..comments2024-03-14T15:40:53.832-04:00Comments on Cooking with Zoki: Brioche sa parmezanomZorica Pavlovichttp://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-71777803589576870012018-03-11T13:16:50.026-04:002018-03-11T13:16:50.026-04:00Peciva se mogu napraviti od bilo kog brašna ili vi...Peciva se mogu napraviti od bilo kog brašna ili više raznih mešavina, pravila sam ih sa speltinim, heljdinim, celog pšeničnog zrna, kukuruznog sitno samlevenog, koje je u prahu i svaki put sam bila zadovoljna..mada u većini slučajeva koristim, belo, ne tretirano brašno iz mlina i jako sam zadovoljna.<br />Ja ostavim kvasac uveče u frižider i sutra dan ga koristim, nekad stoji i po dva tri dana u frižider i sasvi je ok...hvala i tebi na savetu za hladnu vodu.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-90002499479838428572018-03-11T03:38:32.946-04:002018-03-11T03:38:32.946-04:00Volim pecivo ali ga retko pravim jer belo brašno r...Volim pecivo ali ga retko pravim jer belo brašno retko koristim. Kvasac skoro uvek suvi jer mi je jednostavnije za čuvanje. Ranije sam kao i ti pravila kocke i zamrzavala pa mi se desi da ga ne upotrebim dugo pa ga bacim. Inače kada koristim zamrznuti kvasac otapam ga u hladnoj vodi, brže mi je nego da čekam da se otopi u frižideru. Ništa mu ne fali kada se otopi na ovaj način.snesko domacicahttps://www.blogger.com/profile/02315258451689996010noreply@blogger.com