tag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post707182048720592364..comments2024-03-14T15:40:53.832-04:00Comments on Cooking with Zoki: Džem od mandarinica ( Clementine )Zorica Pavlovichttp://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-8319433238292278072018-01-20T08:22:51.602-05:002018-01-20T08:22:51.602-05:00i ja pravim džem sa šljivama sa jako malo šećera, ...i ja pravim džem sa šljivama sa jako malo šećera, mislim da je na 5 kg 500 ili 800 g, ne znam baš tačno, inače pravim jedan džem sa šljivama gde uopšte ne stavljam šećer, već koristim urme kao zaslađivač..pogledaj taj recept ili ovde ili na Coolki i mogu da ti kažem da je fantastičan.Crvene pomorandže sam već kupila i samo da nam prođe slava, pravim ga obavezno...jedva čekam. Topli pozdrav i hvala.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-19745256940322039752018-01-20T06:57:56.627-05:002018-01-20T06:57:56.627-05:00Hvala na savetu Zorice. Imam baš jedan mega tiganj...Hvala na savetu Zorice. Imam baš jedan mega tiganj, u njemu ću praviti. Što se tiče džemova ja isto ne volim preslatke džemove, ubije mi prevelika slatkoća ukus džema. Nekad dodam 300g šećera, maksimum 500g ako baš voće nije slatko. Doduše ovde u Italiji voće kad je slatko, ono je baš slatko i dodatan šećer nije ni potreban. Veruj mi po savetu jedne ženice, sa coolke pravila sam džem od šljiva sa samo 100g šećera po kilu i savršen je. Volela bih da napravim i i od narandži onih crvenih, sigurno bi ispala prelepa boja. Što se tiče konzervansa, mislim da ako lepo povuče poklopac, sa onim karakterističnim zvukom hermetičkog zatvaranja, da neće biti problema. Kako u porodici samo ja jedem džem, napravila bih i manju količinu, pa ne bi stiglo mi da se pokvari. Od tanjira do pjatahttps://www.blogger.com/profile/10744191327334924080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-64167907248486177002018-01-18T16:31:44.925-05:002018-01-18T16:31:44.925-05:00Aleksandra, meni se ovaj džem mnogo dopao i posle ...Aleksandra, meni se ovaj džem mnogo dopao i posle slave, samo ako nađem ove mandarinice napraviću duplu količinu. Kad praviš džem, ako imaš neki širok i dublji tiganj, koristi njega, mnogo brže se džem skuva nego u šerpi.Ja sam puno smanjila šećer, meni su te količine šećera u džemovima uvek previše, mada on služi i kao konzervans.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-88486070926208820012018-01-18T14:51:22.117-05:002018-01-18T14:51:22.117-05:00Ovo mi se jako sviđa Zorice, za par nedelja ga pra...Ovo mi se jako sviđa Zorice, za par nedelja ga pravim. Sviđa mi što ide malo šećera, a boja im je prelepa.Od tanjira do pjatahttps://www.blogger.com/profile/10744191327334924080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-77969683345987016892018-01-17T19:47:16.379-05:002018-01-17T19:47:16.379-05:00Zoko, ja sam oduševljena sa ovim džemom i posle na...Zoko, ja sam oduševljena sa ovim džemom i posle naše slave ću napraviti još jednu duplu turu, jer ove mandarinice ne nađem uvek..od srca ti hvala i topli pozdrav leti u Požarevac.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-90200772406508103202018-01-17T17:42:33.865-05:002018-01-17T17:42:33.865-05:00Predivan je na slici a mogu da zamislim kako je uk...Predivan je na slici a mogu da zamislim kako je ukusan i mirisan. Ove godine su kod nas mandarine jeftinije u odnosu na ranije godine i baš ću se potruditi da napravim jednu turu. Ljubim te i puno pozdravljam... Zorica Stajićhttps://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.com