tag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post7769462375161876784..comments2024-03-14T15:40:53.832-04:00Comments on Cooking with Zoki: Damen kapricZorica Pavlovichttp://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-50632989904415708352015-01-27T15:52:51.781-05:002015-01-27T15:52:51.781-05:00:-) hvala, ma sigurno ima jer ja sam negde u netu...:-) hvala, ma sigurno ima jer ja sam negde u netu procitala da je jedna devojka probala neki kolac koristeci ovau kremu tartar a recept pripada rikardou koji je francuz onda ima negde. Ali ok, probacu bez toga:-) hvala ti na informacije i lepe recepte... Laku nocKuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-28784765714979154142015-01-27T15:47:25.705-05:002015-01-27T15:47:25.705-05:00Cream of tartar se koristi za belanca da ih stabil...Cream of tartar se koristi za belanca da ih stabilizuje i to je u prahu a tartar sos je nešto sasvim drugo....možda i ima, ali znam da na području bivše Yugoslavije definitivno nema.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-90747286061008278402015-01-27T13:20:04.359-05:002015-01-27T13:20:04.359-05:00Čudi me to što si mi pisala da mi u Evropi nemamo ...Čudi me to što si mi pisala da mi u Evropi nemamo creme tartar, stvarno nisam tražila da li to imamo ali ne znam zašto da nemamo, da li možda sadrži nešto zabranjeno po našim zakonima za zaštitu zdravlja? Ja sam znala samo o tartat sosu što je nešto kao umak sa šargarepom,, krompirom.... <br />KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-88795312639470894192015-01-26T14:06:52.341-05:002015-01-26T14:06:52.341-05:00Mislim.. znam kako izgleda kad umutimo belance da...Mislim.. znam kako izgleda kad umutimo belance da dobijemo sneg, bez secera, ali kakva ce biti razlika ako ima i secer? Bice vise gusto? Hvala <3KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-71119687171435347802015-01-26T13:45:34.777-05:002015-01-26T13:45:34.777-05:00Treba ti da bude gusta i sjajna smesa kad se belan...Treba ti da bude gusta i sjajna smesa kad se belanac umuti...ne znam jesam li dobro razumela pitanje.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-80828560801031998732015-01-26T11:02:40.515-05:002015-01-26T11:02:40.515-05:00Draga Zorico
Ti si f a n t a s t i c na ! :-).
Hv...Draga Zorico<br />Ti si f a n t a s t i c na ! :-). <br />Hvala ti puno za sve ove informacije i trikove tvoje pametne babe:-) super vau i dirljivo!<br />Haha ma naravno jaja su sveza.....<br />Ma to mi je i mama rekla, da li mozda pao malo zumanceta? A odgovor je da, malcice, ali cistila pre nego sto da umutim, jel to tako strasno, tako mala kolicino moze da bude katastrofa? Hihi:-) sta da kazem, probacu i ovako kako ti kazes, i jos jedno pitanje... da, kako cu shvatiti pre pecenja da je takav sneg ono stozelim i treba za ovaj kolac, kakva ce biti razlika u izgledu od obicnog snega belanca bez secera? Bice mozda bise kremasto? :-* :-* Hvala puno !KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-70148986027240367952015-01-26T10:48:56.722-05:002015-01-26T10:48:56.722-05:00Demi, kad mutiš belanca,prvo jaja treba da budu sv...Demi, kad mutiš belanca,prvo jaja treba da budu sveža, drugo,što mi zvuči po tvom opisu je, da ti je prilikom odvajanja belanaca od žumanaca otišlo u belanca i malo od žumanca i onda nema šanse da se belance umuti u čvrst sneg.<br />Ja koristim običan kristal šećer, ali je malo sitniji od vašeg ( ovde se zove caster sugar ) umutim prvo malo belanca i onda dodajem šećer po malo i mutim dokle god se šećer ne sjedini sa belancima a dobijem švrstu smesu da kad okrenem zdelu sa belancima belanca moraju da stoje u posudi. Dodajem nekad i mrvicu soli i malo limunovog soka ili umesto limunovog sdoka dodajem cream of tartar, što je isto vrsta kiseline ali u prahu i služi kao stabilizator u belancima, ali kod vas u Evropi nema cream of tartar, zato dodajem limunov sok a moja baka je stavljala kašiku sirćeta, jer limun je bio skup u to vreme.<br />Nadam se da sam ti pomogla, ako imaš još koje bilo pitanje, tu sam i pomoći ću ti onoliko koliko mogu.<br />Umesto kristal šećera može da se koristi i sećer u prahu jer u njemu ima i malo gustina,dodaje se radi lakjšeg mlevenja šećera.<br />Topli pozdrav i srećno.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-10332908070060496512015-01-26T09:37:51.873-05:002015-01-26T09:37:51.873-05:00želim da pitam o snegu na vrh....
ŽElim da napra...želim da pitam o snegu na vrh.... <br />ŽElim da napravim neku pitu koja će na vrh imati takav sneg, ipak kad sam pravila ravani i umutila belance sa šećerom nije bilo sneg već ostalo ovako tečno i belo, ali penasto. Ne znam šta nisam pravila dobro, kad sam pravila sneg bez šećera sneg bio ok. Neka Blogerica mi je rekla da treba da stavimo u multi šećer pre nego što da koristimo tkao da bude sitnija ali ne prah.... Čudno mi je ... Da li je tajna limun ili šta treba raditi? Bila bi yahvalna kad bi me pomogla Zorico po[to mi deluješ iskusna kuvarica a takav sneg je bitan za kolač što želim da pravim. Neće biti lepo ako pravim čitan kolač i na kraju ne uspe sneg... Biće meni katastrofa! :( Hvala puno unapred! KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-78154897465447447802015-01-23T23:14:31.873-05:002015-01-23T23:14:31.873-05:00Joj da znaš, osećala sam kao da ništa ne znam da n...Joj da znaš, osećala sam kao da ništa ne znam da napravim a da se ne peče....samo da ti kažem, uspela sam da napravim 9 vrste sitnih kolača a da se ni jedan nije pekao, plus tortu i da ti kažem da nikad brže nisam napravila kolače nego li ovog puta...sve bilo gotovo za 1 dan.<br />Drago mi je da si ponovo sa nama i grlim te i mislim na tebe.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-28993901455881420942015-01-23T23:12:13.268-05:002015-01-23T23:12:13.268-05:00Ingrid, ja sam "češljala" Naletov blog, ...Ingrid, ja sam "češljala" Naletov blog, ( i opet ću ) ali iskreno da ti kažem da ovaj kolač nisam videla..bez obzira, drago mi je da vam se kolač dopao. Topli pozdrav.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-29116045565099706262015-01-23T22:52:55.662-05:002015-01-23T22:52:55.662-05:00Mogu misliti kako si ti bey rerne ao brod bez korm...Mogu misliti kako si ti bey rerne ao brod bez kormila.Ali sgurno si se snašla.Dvan kolač ,koji sam već probala,jer smo baš pravili Džem od breskvi.Uh šta bih dala za te tvoje sveske!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-35147432129380761652015-01-23T15:06:05.865-05:002015-01-23T15:06:05.865-05:00Neki dan sam radila nešto slično po Nalinom recept...Neki dan sam radila nešto slično po Nalinom receptu i nisam ni znala da se tako zove, ali nam je bio odličanprekratakdanhttps://www.blogger.com/profile/12672231969103700694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-12546610365310189272015-01-21T09:34:32.079-05:002015-01-21T09:34:32.079-05:00Tako je Snježana...neka smo mi živi i zdravi, stva...Tako je Snježana...neka smo mi živi i zdravi, stvari se mogu kupiti. Ovaj moj šporet je 12 godina star, ali je zaista korišćen maksimalno....danas ćemo videti šta ćemo uraditi jer, ako kupimo novi, ne možemo ga dobiti do iduće nedelje a ako kupimo deo, sutra je šporet spreman za rad....<br />Od srca ti hvala i topli virtualni zagrljaj.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-17210550540140952032015-01-21T09:32:13.536-05:002015-01-21T09:32:13.536-05:00Hvala draga Jelena. Zaista ima divnih starinskih r...Hvala draga Jelena. Zaista ima divnih starinskih recepata,ja imam 4-5 ispisanih svezaka sa njima, ali nekako uvek zaboravim na njih i uvek probam nešto novo, drugačije a na ovakvim receptima smo odrasli.<br />Srećna i tebi devojačka slava. Topli pozdrav.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-15196455681676804422015-01-21T09:30:14.843-05:002015-01-21T09:30:14.843-05:00Hvala Demi....još uvek nismo ništa uradili po tom ...Hvala Demi....još uvek nismo ništa uradili po tom pitanju a bez nje sam nemoćna...hvala Bogu pa se mogu praviti kolači koji se ne peku a što je najvažnije, naši gosti su naši dobri prijatelji, pa niko neće naći manu....<br />Ove komšije su nam jako dobri.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-15011996597246013302015-01-21T09:28:08.110-05:002015-01-21T09:28:08.110-05:00Hvala DemiHvala DemiZorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-80250443909662510702015-01-21T08:54:53.916-05:002015-01-21T08:54:53.916-05:00draga moja, tako ti to biva odjednom počinju okazi...draga moja, tako ti to biva odjednom počinju okazivati poslušnost...i dobro je dok su to stvari koje možemo zamijeniti, kupiti..<br />odličan kolač a meni je zanimljiv zbog jabuke jer, svi koje sam do sada probala su bili bez jabuke...<br />neka je sretna slava..sve vam zdravo i veselo bilo!!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-78386599348911386402015-01-21T05:40:07.335-05:002015-01-21T05:40:07.335-05:00Srecna slava Zoki! Meni je posebno draga jer je to...Srecna slava Zoki! Meni je posebno draga jer je to slava i mojih roditelja i ja je uvek obelezim. Skoro sam sa jos nekim pricala na temu starih recepata i kako sam vec obelezila sta da vratim u redovni meni - Damen kapric je mamin omiljeni kolac, bas si me obradovala:) Sigurna sam da je sve bilo u savrsenom redu i bez rerne!Bylelushhttps://www.blogger.com/profile/01038075361453880480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-70580116765276202702015-01-21T03:13:23.816-05:002015-01-21T03:13:23.816-05:00Žao mi je za kumu i za rernu Zorico :(
Nadam se d...Žao mi je za kumu i za rernu Zorico :( <br />Nadam se da ćeš imati novi šporet što pre i da nastaviš peći super kolače i jela! Ovih dana kad sam pratila emisiju na tv kuvar je imao super moderan šporet gde određuješ dugmicem koliko dugo ćeš peći i druge detalje, mislila sam da kad ću i ja imati takvav šporet biće mi još radije da kuvam, biće prijatno! i sad jeste ali biće wow. Dakle, nadam se i ti da imaš uskoro takav šporet i da uživaš još više u kuhinji! :* <br />Kolač ti je super i komšinica ti je dobra, nadam se da ćeš imati nekog da ti pomogne kuvanjem ovih dana što tvoj šporet ne radi, fino od nje što je dozvolila da pećeš tamo. <3 KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-8384874395390147472015-01-21T02:56:57.368-05:002015-01-21T02:56:57.368-05:00Srećna Slava! Srećna Slava! KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-26542023531055413202015-01-21T02:56:17.226-05:002015-01-21T02:56:17.226-05:00Njam!Njam!KuvaricaGRhttps://www.blogger.com/profile/08618065386768123159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-53032911672793967582015-01-20T19:49:59.945-05:002015-01-20T19:49:59.945-05:00..........ma ja ne mogu da zamislim sebe bez rerne.............ma ja ne mogu da zamislim sebe bez rerne...što god hoću da napravim, potrebna mi je, ali preživeću. Prijateljice sam već angažovala koja će šta da mi donese za subotu a ja ću napraviti nekoliko vrsta kolača koji se ne mese i tortu i biće svega...što je najvažnije niko neće biti gladan. Puno ti hvala, milice moja i topli pozdrav za vas.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-43934923241880895292015-01-20T18:02:04.093-05:002015-01-20T18:02:04.093-05:00Kolac je ispao divno Milice, sretna vam slava, a t...Kolac je ispao divno Milice, sretna vam slava, a tebe bas ne mogu da zamislim bez rerne ma bas ni jedan dan.... sad si na prinudnom godisnjem I mene to malcice I raduje...bebina kuhinjicahttps://www.blogger.com/profile/15962229439561556946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-55456167489244656352015-01-20T12:22:51.818-05:002015-01-20T12:22:51.818-05:00Hvala draga Jafi.Hvala draga Jafi.Zorica Pavlovichttps://www.blogger.com/profile/14854685391225416966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840409361224663215.post-64046839599831754532015-01-20T12:15:23.331-05:002015-01-20T12:15:23.331-05:00Srećna slava!Srećna slava!Jafihttps://www.blogger.com/profile/10853206838907131884noreply@blogger.com