Tako retko kuvam bamiju, da je zaista šteta.Potrudiću se da je češće uvrstam u naš jelovnik.
Sastojci:
700 g svinjskog ili telećeg mesa ( mesnata rebra )
600 g bamije
500 g luka ljutika/aljma/arpadžik
5 šargarepe
3 kocke za supu
ulje
po ukusu začini;biber, vegeta so
800 ml vode ili pilećeg temeljca
peršun
Priprema:
Meso oprati i začiniti po ukusu ( biberom, vegetom, solju ) i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Zemljanu ili vatrostalnu posudu,koja ima poklopac, poprskati sa uljem,poređamo pola količine mesa pa preko izdrobimo kocku za supu ( ja je ne volim pa sam posula sa jednom kašičicom vegete ) preko mesa naneti polovinu bamija( koje ste prethodno oprali ) i pokriti sa preostalim mesom a meso prekriti sa ostatkom bamija. Izdrobiti i drugu kocku za supu.
Sastojci:
700 g svinjskog ili telećeg mesa ( mesnata rebra )
600 g bamije
500 g luka ljutika/aljma/arpadžik
5 šargarepe
3 kocke za supu
ulje
po ukusu začini;biber, vegeta so
800 ml vode ili pilećeg temeljca
peršun
Priprema:
Meso oprati i začiniti po ukusu ( biberom, vegetom, solju ) i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Zemljanu ili vatrostalnu posudu,koja ima poklopac, poprskati sa uljem,poređamo pola količine mesa pa preko izdrobimo kocku za supu ( ja je ne volim pa sam posula sa jednom kašičicom vegete ) preko mesa naneti polovinu bamija( koje ste prethodno oprali ) i pokriti sa preostalim mesom a meso prekriti sa ostatkom bamija. Izdrobiti i drugu kocku za supu.
Šargarepe očistiti i iseći na veće komadei
staviti ih prko bamija i preko njih izdrobiti i treću kocku za supu. Na
kraju očistiti luk,iseći na polovine i staviti ih svuda preko šargarepa.
Poprskati uljem i pobiberiti po ukusu, dodati 1/2 kašičice ljute mlevene paprike, ako ne volite ljuto (neće se ni osetiti ) stavite slatku mlevenu papriku preliti sa vodom ili pilećim temeljcem,prekriti i dobro ušuškati sa folijom, zaklopiti sa poklopcem i peći oko 90 minuta na 200*C.
Poslužiti u dublji tanjur tako što ćete sipati meso i povrće prvo, preliti sa tečnošću i posuti seckanim peršunom.
Uz čašu crnog vina i parčetom finog hleba neka vam je prijatno!!
Recept iz časopisa “Hrana i Vino” od autorice Elenke Ilieve iz Skoplja
Prijatno!!!
Poprskati uljem i pobiberiti po ukusu, dodati 1/2 kašičice ljute mlevene paprike, ako ne volite ljuto (neće se ni osetiti ) stavite slatku mlevenu papriku preliti sa vodom ili pilećim temeljcem,prekriti i dobro ušuškati sa folijom, zaklopiti sa poklopcem i peći oko 90 minuta na 200*C.
Poslužiti u dublji tanjur tako što ćete sipati meso i povrće prvo, preliti sa tečnošću i posuti seckanim peršunom.
Uz čašu crnog vina i parčetom finog hleba neka vam je prijatno!!
Recept iz časopisa “Hrana i Vino” od autorice Elenke Ilieve iz Skoplja
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар