среда, 7. новембар 2012.

Punjene puslice

          Belanaca uvek imamo previše,evo još jednog načina kako da ih iskoristite.

Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga, " Sweetheart " koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.




Sastojci:

120 g prah šećera
3 belanca
1 kašika sirćeta
1 puna kašika gustina
1 kšičica ekstrata vanile ili vanilla paste
18 velikih suzica čokolade sa bademima

Priprema:

Umutiti belanca da se  stvori meki šne i po malo dodavati prah šećer,stalno muteći.( ako koristite kristal šećer mutiti dok se šećer ne otopi a šne postane gust,ja sam koristila prah šećer jer sam zaboravila da kupim caster, sitni šećer )

Dodati kašiku sirćeta,tečnu vanilu i gustin i sve još jednom umutiti u gustu smesu.

Postaviti papirom za pečenje pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti suzice ( ako ih nemate koristite parče čokolade sa bademom).



Kuvarski špric napuniti sa smesom od belanaca i svuda okolo čokolade staviti šne, kao kad pravite puslice i tako dok imate materijala. Ja sam imala za dvadeset osrednjih puslica.

Rernu uključiti na 120*C i sušiti puslice sat vremena.Isključiti rernu i ostaviti ih da se u rerni ohlade.( Ako je vaša rerna jača stavite manju temperaturu )

Čuvati ih u hermetičko zatvorenoj kutiji na hladnom.

Prijatno!!!!

7 коментара:

  1. Ja mogu misliti da se tope pri zalogaju,krasne su Zoki:)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Nely.Ja nisam veliki ljubitelj čokolade ali ovako sa pusllicom i još badem unutra nisam mogla da im odolim. Pojela sam ovaj jedan koji sam zagrizla a ostatak znaš ko je pojeo.

    ОдговориИзбриши
  3. Kako krasne puslice! Odlična ti je ideja s ovim punjenjem!
    Isprobati cu ih prvom prilikom.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ti i sigurna sam,ako voliš čokoladu, dopašće ti se i puslice.

    ОдговориИзбриши
  5. Fantasticni su... vec sam ih negdje vidjela :-) i bila sam odusevljena....

    Veliki Vam pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam ih pravila ali nisu bile punjene sa čokoladom nego se na dno stavljala smesa od čokolade i onda se stavljalo jezgro od oraha, imam i taj recept negde,iskopaću i njega. Te pislice sam pravila za slavu.

    ОдговориИзбриши