Belanaca uvek imamo previše,evo još jednog načina kako da ih iskoristite.
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga, " Sweetheart " koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.
Sastojci:
120 g prah šećera
3 belanca
1 kašika sirćeta
1 puna kašika gustina
1 kšičica ekstrata vanile ili vanilla paste
18 velikih suzica čokolade sa bademima
Priprema:
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga, " Sweetheart " koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.
Sastojci:
120 g prah šećera
3 belanca
1 kašika sirćeta
1 puna kašika gustina
1 kšičica ekstrata vanile ili vanilla paste
18 velikih suzica čokolade sa bademima
Priprema:
Umutiti belanca da se stvori meki šne i po malo dodavati prah
šećer,stalno muteći.( ako koristite kristal šećer mutiti dok se šećer ne
otopi a šne postane gust,ja sam koristila prah šećer jer sam zaboravila
da kupim caster, sitni šećer )
Dodati kašiku sirćeta,tečnu vanilu i gustin i sve još jednom umutiti u gustu smesu.
Dodati kašiku sirćeta,tečnu vanilu i gustin i sve još jednom umutiti u gustu smesu.
Postaviti papirom za pečenje pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti
suzice ( ako ih nemate koristite parče čokolade sa bademom).
Kuvarski špric napuniti sa smesom od belanaca i svuda okolo čokolade staviti šne, kao kad pravite puslice i tako dok imate materijala. Ja sam imala za dvadeset osrednjih puslica.
Kuvarski špric napuniti sa smesom od belanaca i svuda okolo čokolade staviti šne, kao kad pravite puslice i tako dok imate materijala. Ja sam imala za dvadeset osrednjih puslica.
Ja mogu misliti da se tope pri zalogaju,krasne su Zoki:)
ОдговориИзбришиHvala Nely.Ja nisam veliki ljubitelj čokolade ali ovako sa pusllicom i još badem unutra nisam mogla da im odolim. Pojela sam ovaj jedan koji sam zagrizla a ostatak znaš ko je pojeo.
ОдговориИзбришиKako krasne puslice! Odlična ti je ideja s ovim punjenjem!
ОдговориИзбришиIsprobati cu ih prvom prilikom.
Hvala ti i sigurna sam,ako voliš čokoladu, dopašće ti se i puslice.
ОдговориИзбришиFantasticni su... vec sam ih negdje vidjela :-) i bila sam odusevljena....
ОдговориИзбришиVeliki Vam pozdrav!
Ja sam ih pravila ali nisu bile punjene sa čokoladom nego se na dno stavljala smesa od čokolade i onda se stavljalo jezgro od oraha, imam i taj recept negde,iskopaću i njega. Te pislice sam pravila za slavu.
ОдговориИзбришиHvala ti puno,draga Orhidey
ОдговориИзбриши