Piletinu spremljenu na ovaj način nam je pripremila prijateljeva sestra
za devojački dan, koji smo proslavili pre nekoliko nedelja.Draga Koso,
ako ovo pročitaš, od srca ti hvala na ovom fenomenalnom načinu pripreme
piletine, ukus je fenomenalan.
Sastojci:
3 polovine pilećeg belog mesa
9 kockica bilo kog kačkavalja,veličine 3cm X 3cm debljine 1cm
9 tanjih snita mesnate slanine
začini po ukusu,biber, beli luk u prahu,vegeta, pola limuna sok
ako želite možete staviti i sitno seckane začinske biljčice (ruzmarin, kadulju, peršun)
Priprema:
Pileće grudi oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Staviti celu polovinu u kesu za zamrzivač i istanjiti meso,tučkom za meso, pazeći da ga ne pokidate, preseći ga na 3 dela.Tako uraditi i sa ostale dve polovine. Po želji,pileće grudi možete podeliti na samo dva dela,ja volim manje komade, zato sam ga delila na tri dela.
Rastanjene komade piletine pobiberiti, posuti limunovim sokom, belim lukom u prahu ( možete izostaviti beli luk u prahu, ako ne volite)povegetiti i sve to dobro izmešasti i ostaviti u frižider oko pola sata.
Za to vreme, iseckati sir i ako koristite sveže začinske biljčice iseckajte ih što sitnije možete ( ja ih nisam imala).
Na svako parče piletine, u sredinu staviti kocku sira, preko malo svežih začina i sve ivice mesa preklopiti preko sira, vodeći računa da vam sir bude preklopljen mesom.
Roštilj dobro zagrejati i peći ih sa svih strana, pazeći da vam punjenje ne iscuri.
Ja sam moje pekla na gril tavi na šporetu
Ispečenu piletinu poslužiti sa zelenom salatom i prepečenim hlebom.
Staviti celu polovinu u kesu za zamrzivač i istanjiti meso,tučkom za meso, pazeći da ga ne pokidate, preseći ga na 3 dela.Tako uraditi i sa ostale dve polovine. Po želji,pileće grudi možete podeliti na samo dva dela,ja volim manje komade, zato sam ga delila na tri dela.
Rastanjene komade piletine pobiberiti, posuti limunovim sokom, belim lukom u prahu ( možete izostaviti beli luk u prahu, ako ne volite)povegetiti i sve to dobro izmešasti i ostaviti u frižider oko pola sata.
Za to vreme, iseckati sir i ako koristite sveže začinske biljčice iseckajte ih što sitnije možete ( ja ih nisam imala).
Na svako parče piletine, u sredinu staviti kocku sira, preko malo svežih začina i sve ivice mesa preklopiti preko sira, vodeći računa da vam sir bude preklopljen mesom.
Svaki komad mesa okrenuti da vam preklop bude na dole,uviti šnitom suve slanine i pričvrstiti čačkalicom.
Roštilj dobro zagrejati i peći ih sa svih strana, pazeći da vam punjenje ne iscuri.
Ja sam moje pekla na gril tavi na šporetu
Ispečenu piletinu poslužiti sa zelenom salatom i prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!
Divan nacin pripreme bijelog mesa...
ОдговориИзбришиHvala Jasna.Ovako pripremljeno belo meso mi nije suvo dok ga jedem. Topli pozdrav.
ИзбришиJako fino pripremljena piletina! Divno izgleda.
ОдговориИзбришиHvala ti puno.....ako možeš probaj i ti.
Избриши