Evo još jednog recepta za ljubitelje šljiva....imate ih u izobilju, pa ako volite pite,izvolite.
Sastojci:
5 kore za pite
500 g šljiva
150 g šećera, koliko da pospeš šljive
1 kašičica cimeta
1 kesica vanilinog šećera
5 kore za pite
500 g šljiva
150 g šećera, koliko da pospeš šljive
1 kašičica cimeta
1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Staviti tri kore u tepsiju ( 22cm do 24cm prečnika )za pečenje, ali jednu preko druge i da vam krajevi vise.( ako ne volite da vam je pita sočna ovoliko koliko je na slici,koristite više)
Očišćene polutke šljiva posuti šećerom i vanilinim šećerom i ostaviti u činiju da puste sok.
Pola šljiva poređati preko kora u tepsiju, posuti ih sa malo cimeta i
poprskati sa malo soka iz činije, preko njih staviti dve zguzvane kore
pa preko te kore ostatak šljiva, pa sve prekriti ćoškovima kora koje
vise preko tepsije.
Peći na 180*C dok vam ne porumeni, vruću pitu preliti ostatkom soka od šljiva, pokriti i ostaviti da se malo prohladi, iseci na parčiće i
poslužiti.
Prijatno!!!!!
odlična sezonska pita... mogla bih i kuglu sladoleda zamisliti uz nju :D
ОдговориИзбришиSanja da znaš da sam mislila na tu kuglu sladoleda od vanile odozgore na parčetu pite.Od sca hvalam, draga moja.
ИзбришиZokie, very tasty and so simple, I really like it!
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my friend! :)
You are right,very easy and tasty.Thank you my dear friend and hugs and kisses for you.
ОдговориИзбришиSljiiiveee...kako mi nedostaju! Pita izgleda fenomenalno.
ОдговориИзбришиjoj Jasna i ovde ih jedva ima....sreća naša da imamo te farmerske markete a imamo i prijatelja koji ih ima u dvorištu, pa se malo "ogrebemo" od njega za knedle i ovako neku pitu.Sad u subotu moram na market da kupim korpu-dve da skuvam malo džema od šljiva,koji izuzetno volim.
Избриши