Lepa kremasta torta / kolač, sa svežim voćem koju ne morate da pečete. Napravite je uveče, preko noći je ostavite u frižider i sutra je poslužite.
Sastojci:
200 g pti-ber keksa ( možda neće trebati sve )
Sastojci za prvi fil:
800 ml mleka
150 g šećera
250 g pšeničnog griza
2 kesive vanilinog šećera
350 g malina
200 g borovnica
Sastojci za drugi fil:
800 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
2 kesice vanilinog šećera
2 kesice vanilinog šećera
150 g šećera
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
200 ml mleka
ili 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Pripremiti kalup veličine 33cm X 22cm, po želji, možete uzeti uži pleh ali mora da bude puno dubok,i onda će vam kolač biti jako visok, zato je bolje uzeti veći kalup.
Naređati keks da prekrijete celu površinu kalupa.
U šerpu sipati mleko i šećer i kad provri sipati griz i kuvati 3 do 4 minuta da se griz skuva,skloniti i dodati vanilin šećer,promešati i sipati vruće preko keksa. Poravnjati i preko griza poređati maline i pobacati borovnice.
U šerpu sipati 500 ml mleka i dodati šećer i vanilin šećer i pustiti da provri a u ostatak mleka razmutiti puding. Kad mleko provri sipati polako razmućen puding i stalno muteći sa žicom, kuvati dok se ne zgusne.Skloniti, kratko prohladiti i sipati preko voća.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti preko noći da se potpuno ohladi i stegne.
Pre služenja, umutiti šlag ( ja koristim slatku pavlaku ) i ukrasiti po želji možete staviti maline ili borovnice odozgore.
Poslužiti hladno.
( Recept je iz " Naši najlepši voćni kolači "
Napravila bih neke male izmene sledeći put a to su.; za podlogu bih stavila pola količine prvog fila a za drugi fil bih pravila od 1.2 l mleka i tri kesice vanile, zato što ja volim mnogo kremaste kolače, inače je torta napravljena i na ovaj način fantastična. Mislila sam da će biti preslatka sa ovom količinom šećera, uopšte nije,jer ja ne volim mnogo slatko.
Umesto vanile se može staviti i puding od čokolade ili sami napraviti kremu sa žumancima, vanilla paste / vanila i gustinom...izbor je vaš. )
( Recept je iz " Naši najlepši voćni kolači "
Napravila bih neke male izmene sledeći put a to su.; za podlogu bih stavila pola količine prvog fila a za drugi fil bih pravila od 1.2 l mleka i tri kesice vanile, zato što ja volim mnogo kremaste kolače, inače je torta napravljena i na ovaj način fantastična. Mislila sam da će biti preslatka sa ovom količinom šećera, uopšte nije,jer ja ne volim mnogo slatko.
Umesto vanile se može staviti i puding od čokolade ili sami napraviti kremu sa žumancima, vanilla paste / vanila i gustinom...izbor je vaš. )
Prijatno!!!!
Fantastic - that's all I can say! :)
ОдговориИзбришиThank you so much. Hugs and kisses.
Избриши