........ili nešto na temu našeg bećar paprikaša....gledam ove recepte na internetu i baš mi se sviđa ideja kako se ovo jelo sprema. Juče smo dobili puno paradajza, paprike,cvekle, krastavaca, tikvica,luka,praziluka, karfiola, šljiva, krušaka i naravno da sam htela da isprobam ovaj recept...jedino što nije domaće su jaja.
Sastojci: 500 g pečenog paradajz šljivara 1 kašika sitno iseckanog bosiljka, 1 mala kašičica cumin semenke, 65 ml maslinovog ulja, 3 do 4 čena sitno iseckanog belog luka, 1 velika glavica sitnije sečenog crnog luka, 85 ml crveno vino, 1 veća ili 2 male tikvice, isečene na kockice, 2 do 3 slatke ili ljute paprike, 2 do 3 kašike sitno iseckanog korijandera, 2 lovorova lista, 1 kašičica šećera, po ukusu začini; sveže samleven biber, suvi začin, so, 1 kašika paradajz pire, 1 kašičica crvene dimljene mlevene paprike, 1 do 2 jajeta po osobi
Priprema: Može da se koristi svež paradajz, ali on je obično dosta voden i trebaće vam više vremena da se jelo ukrčka, zato probajte da paradajz prvo ispečete.
Uzeti paradajz šljivar, oprati, očistiti tamo gde je bila peteljka,raseći ga na 4 dela, staviti na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje i peći ga u rerni na 175*C oko 20 minuta.Ostaviti na kratko da se prohladi,tako pečenom paradajzu se kožica jako lako skida, skinuti je, staviti u blender, dodati 1 kašiku sitno iseckanog bosiljka i sve samleti...možete ostaviti da imate male komadiće paradajza ili potpuno samleti.
Ovakav sos možete koristiti za mnoga jela.
Ovo jelo možete napraviti u nekoliko manjih tiganja i svakom poslužiti porciju ili sipati svakom u tanjir.
Prijatno!!!!!
Tasty, rich and seasonal. :) I like it, Zoki! Have a wonderful day, my friend!
ОдговориИзбришиThank you. My husband and I loved it very much. Hugs, my dear:))))
ОдговориИзбриши