Jaje u obruču od viršlica / hrenovki
Kao dete sam jako volela viršle,ali kad sam došla ovde nikako mi se nisu dopali ovi njihovi hot dogs, imali su mi ukus, koji ja nisam volela, tako da sam prestala da ih kupujem. Sada se mogu naći naše evropske viršle, mada ih retko kupujem, ovog puta ih kupih jer mi je trebalo da pravim kifle sa jednog našeg bloga i ostadoše mi još 5 komada... Sinoć sam videla ovu ideju na FB, pa da vam je prenesem, vašoj će se dečici ovo sigurno dopasti, možete da ih pravite zajedno... Ovo nije recept već samo ideja.
Sastojci:
1 jaje po osobi
2 viršle po osobi
pola kašike ulja
so
Priprema:
Vrlo nežno ih savijajte da napravite krug ili mali čamčić ( ako možete da za ovo nađete viršlice koje su već savijene u polukrug, biće bonus, još lakše ćete ih saviti.
Na krajevima sastaviti sa čačkalicom.
Mi volimo da nam je jaje manje prženo, samo da pobeli odozgorte, ja isključim ringlu i ostavim da se jaje isprži u pari ( poklapam iz tog razloga i da mi ne pršti ulje na sve strane )
Posoliti po ukusu,izvaditi čačkalice i poslužiti sa paradajzom, krastavcem, senfom i kečapom...šta ko voli.
Pržen praziluk i jaje
Jedno od mojih omiljenih jela, dok sam bila tinejdžer...Mama mi je to često pravila za večeru a po neki put i za ručak...
Sastojci za jednu osobu:
1 struk praziluka
malo soli i bibera
1 jaje
malo ulja za prženje
Priprema:
Očistiti praziluk i oprati, raseći na pola pa pod mlazom vode dobro oprati. Odstraniti prva dva spoljna lista i odseći malo vrh i osušiti kuhinjskim papirom.
Ja obično koristim zeleni i svetlo zeleni deo za prženje a beli deo ostavljam za kuvanje jela, vi koristite deo koji vi volite.
U tiganj sipati malo ulja i zagrejati na osrednjoj temperaturi,praziluk iseckati na sitnije i dodati u zagrejano ulje i pržiti sve dotle dok luk potpuno ne omekša.
Ako želite, možete umutiti dva jajeta, dodati so i biber i preliti preko prženoh praziluka i izmešati i pržiti dok se umućena jaja ne isprže.
Ja ne volim pržena jaja na taj način, volim jedino jaje " na oko"
U praziluk napraviti malo udubljenje i tu razbiti jaje, meni je dovoljno jedno, ko jede više, može i dva, znači, napraviti dva udubljenja i u tu razbiti jaje.
Poklopiti sa poklopcem i pržiti onoliko dugo koliko volite da vam je jaje prženo.
Posoliti vrlo malo ili posuti sa suvim začinom i poslužiti sa tostiranim hlebom i sirom.
Prijatno!!!
Mnogo volim kombinaciju praziluka i jaja.. Ovim ćemo već sutra da se počastimo ;) Hvala!;)
ОдговориИзбришиJoj Sandra i ja i praziluk mnogo više volim od crnog luka, nekako mi je lakši za stomak, mada, nekad u nedostatku praziluka ispržimo i crni luk. Neka vam je prijatno:)))
Избришиdeje ovakve vrste su uvek dobrodošle!
ОдговориИзбришиSlažem se sa tobom, ima ih još puno, ali treba sve stići i napraviti. Pozdrav za vas dve.
ИзбришиOdlične ideje Zorice, doručak nikada ne propuštam, a vikendom je uvijek malo bogatiji, viršle iz prvog prijedloga izvrsno izgledaju !
ОдговориИзбришиMi obično ovo jedemo vikendom za doručak a preko nedelje citriale,jogurt i voće...Hvala ti puno.
Избриши