Ako može da se pravi krompir na ovaj način, zašto nebi mogle i tikvice...idealan prilog uz meso ili samostalni ručak
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
75 g dimljenog sira ili sir koji imate
4 šnite dimljene slanine
2 kašike izrendanog parmezana
sitno iseckan peršun ili vlašac
Priprema:
Između dve varjače staviti tikvicu i iseći na 1cm debljine, varjače će vam pomoći da ih ne isečete do kraja.
Slaninu ispržiti i ocediti od viška masnoće ( ja moju slaninu pržim u rerni i uvek mi ostanu prave šnite, ne onako uvijene kao kad ih pržite u tiganju i ne pršti mi po celoj plotni da posle još moram i da ribam )
Tikvice premazati sa maslinovim uljem između isečenih delova i preko.
Zagrejati rernu na 200°C Tikvice staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom i peći ih oko 20 do 25 minuta,ja sam moje pekla 20 minuta, volim kad su mi hrskave.
Izvaditi ih iz rerne i ostaviti kratko da se prohlade.
Između sečenih delova stavljati po kockicu sira ( ja sam koristila havarti sir sa začinima i malo dimljene goude ) i parče slanine,svaku šnitu iseći na 4 do 5 manjih parčića,vratiti nazad u rernu da se samo zapeče i sir otopi.
Izvaditi iz rerne i posuti sa sveže izrendanim parmezanom, sitno iseckanim peršunom ili vlašcem.
Tikvice možete staviti i na roštilj, ali ispod obavezno staviti alu foliju da vam se sir otopi na njoj ( meni je to lakše u rerni )
Poslužiti toplo.
uvek ideje do svakog detalja ...
ОдговориИзбришиZoko,
Volim kad ima sve ovako i slikovito objašnjeno i sve .. ;)
Biljana, hvala ti...negde i od nekog se moramo naučiti,hvala Bogu da ima nas koji žele da poidele ono što znaju i što su naučili. Topli pozdrav.
ИзбришиPrelepo!!!
ОдговориИзбришиhvala ti.
Избриши