Dok sam radila za Cadbury kompaniju, od svih silnih čokolada koju su se pravile, jedino sam volela da pojedem parče ove čokolade i to onako sveže, kad su izlazile iz kalupa .
Sastojci:
150 g čokolade po izboru50 g sitnije sečenog suvog grožđa
25 g suvih sušenih kajsija
50 g pečenog i sitnije sečenog badema
Priprema:
Suvo voće sitno iseckati, ako vam je voće mnogo suvo, možete ga potopiti u toplu vodu ili rum i ostaviti da omekša. Ocediti od tečnosti.Badem malo propržiti na suvom tiganju i iseckati sitnije.
Čokoladu staviti u šerpicu i na tihoj temperaturi otopiti a možete da koristite i mikrotalasnu..ja sam je topila u šerpici.
U otopljenu čokoladu dodati sitno iseckano suvo voće i badem i sve dobro sjediniti.Ostaviti u frižider da se masa stegne.
Ohlađene i stegnute pralinice pažljivo istisnuti iz kalupa,staviti u papirne korpice i poslužiti.
Količina pralinica zavisi od veličine kalupa.
Umesto badema može da se koristi i lešnik.
Prijatno!!!
extra lepo
ОдговориИзбришиDivno izgledaju, kao uostalom i sve na ovim pladnjevima. Prelijepo izgledaju!
ОдговориИзбришиPrelepo ne zna se koji je sladji.
ОдговориИзбришиI javolim tu njihovu čokoladu, ali sam sigurna da ova tvoja domaća ima mnogo bolji ukus
ОдговориИзбриши