Odlične pitice na turski način..probajte, možda se dopadne i vama.
Sastojci:
kore za pitu
2 jaja100 ml mleka
100 ml ulja
kašika- dve sitnije sečenog peršuna
250 g feta sir
50 g belog cheddar ili rikota sir
Priprema:
Kore za pitu iseći na što veće trouglove možete.
Umutiti 1 jaje, dodati ulje i umutiti sve zajedno, dodati mleko i to sjediniti sa uljem i jajimaZa fil izmešati oba sira i peršun sa 1 belancetom
Turske jufke su mnogo veće od naših i jako, jako suve...meni su pucale i kidale se da sam ih jedva zavila, naše kore su mnogo bolje za ovakve pite.
( ja sam napravila malo više mešavine sira i stavljala sam i na koru po malo sira, to možete da vidite i na slici )
( ja sam napravila malo više mešavine sira i stavljala sam i na koru po malo sira, to možete da vidite i na slici )
Posluzžiti tople.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар