.. ili Quabani Ka Meetha je desert poreklom iz Indije i pravi se od suvih kajsija i koštunjavih plodova i služi se na svadbenim veseljima Hyderbada-a u jednoj od Indijskih država Telangana. Možete ga poslužiti samostalno, sa malo umućene slatke pavlake, sladoledom od vanile, ili, kao što smo mi jeli, sa jogurtom od vanile.
Sastojci: 250 g suvih kajsija, 100 g šećera, 30 ml sveže isceđenog soka od limuna, 5 - 6 končića šafrana, 15 g krupnije seckanog pistaćia i badema
Priprema: Suve kajsije potopiti u vodu, ali sipati malo više vode, i ostaviti ih preko noći ili, najmanje 4 do 5 sati.
Kad se šećer otopio, dodati vanilu, oceđene kajsije, šafran i sok od limuna i kuvati dok se kajsije ne raspadnu, ako se ne raspadnu sve, možete ih kašikom malo ispritiskati ili upotrebiti štapni mikser da ih vrlo malo usitnite, ali ostaviti da budu u parčićima.
Skuvano treba da izgleda kao ređi džem.
Prijatno!!!!
Još jedna krasna voćna kombinacija ... Desert koji se može kombinirati sa mnogim drugim stvarima prvenstveno kao preljev. Hvala, Zorice
ОдговориИзбришиdivna fotografija Milice, sigurna sam da je super osvjezavajuce I zdravo pice <3
ОдговориИзбришиHvala vam svima..Damira, izuzetno je ukusno sa sladoledom od vanile ali preliti dok je još toplo i obavezno dodati koštunjave plodove...moraću da ga uskoro ponovim jer ovo smo mnogo brzo pojeli.
ОдговориИзбришиŠto bi Englezi rekli I am sucker for Indian food. Predivno i isprobaćemo!
ОдговориИзбришиi ja je obožavam...
Избриши