Najlepša letnja salata, koju volimo svi, ova je sa nekim drugačijim ukusom, ali podjednako dobra, probajte, možda vam se i dopadne.
Sastojci: 500 g paradajza šljivara ( roma ), 4 mala krastavca, ili 1 veći, 200 g krupno izmrvljenog feta sira, 1 mala glavica luka ( po mogućnosti ljubičasti ) 1 do 2 kašike seckanog korijandera
Sastojci za preliv: 30 ml maslinovog ulja, 30 ml limunovog soka, 2 čena belog luka, 1/4 kašičice mlevenog cumina, so i biber po ukusu
Priprema: U zdelicu sipati maslinovo ulje, limunov sok mleven cumin, so, biber i pasirani beli luk. Sve izmešati i ostaviti sa strane.
U zdelu, iz koje ćete poslužito staviti sve sastojke. Paradajz iseći na kockice veličine jednog zalogaja. Krastavac ( ja moj ne ljuštim jer je mlad i iz bašte je ) oprati i iseći na manje kocke. Moji su bili mnogo sitni te sam ih sekla na kolutove.
Korijander oprati, osušiti i sitno iseckati. Za vas, koji ne volite korijander, probajte sa mirođijom / koprom.
Luk iseći na tanja rebarca a feta sir iseći na kocke ili izmrviti na krupnije komade.
Pre nego što ćete da poslužite, umutite preliv još jednom, preliti salatu i izmešati i poslužiti odmah
Prijatno!!!
Priprema: U zdelicu sipati maslinovo ulje, limunov sok mleven cumin, so, biber i pasirani beli luk. Sve izmešati i ostaviti sa strane.
U zdelu, iz koje ćete poslužito staviti sve sastojke. Paradajz iseći na kockice veličine jednog zalogaja. Krastavac ( ja moj ne ljuštim jer je mlad i iz bašte je ) oprati i iseći na manje kocke. Moji su bili mnogo sitni te sam ih sekla na kolutove.
Korijander oprati, osušiti i sitno iseckati. Za vas, koji ne volite korijander, probajte sa mirođijom / koprom.
Luk iseći na tanja rebarca a feta sir iseći na kocke ili izmrviti na krupnije komade.
Pre nego što ćete da poslužite, umutite preliv još jednom, preliti salatu i izmešati i poslužiti odmah
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар