Za sve vas koji ne možete da koriste mleko i mlečne proizvode..dairy free Odlična čorbica koju možete da skuvate sad za vreme posta...
Sastojci: 1 veća glavica karfiola, 50 g ne pečenog indijskog oraha, 1 veća glavica crnog luka iseckanog na kockice, 4 do 5 čena seckanog belog luka, 30 ml ulja od avocada / maslinovo ulje, 500 ml povrtne supe ili vode, 250 ml bademovog mleka, po ukusu so i biber
i još: seckani mladi luk, seckani peršun, listići timijana.
Priprema: U veću šerpu sipati ulje od avocada, ako ga nemate koristite maslinovo ulje ili ulje koje koristite za kuvanje i na zagrejano ulje dodati sitnije iseckan crni luk i krupnije isečen beli luk i pržiti na tihoj temperaturi dok luk ne omekša, ali pazite, ne sme da vam požuti.
Indijski orah potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji u toj vodi oko 30 minuta.
Za to vreme očistiti, oprati i iskidati karfiol na sitnije cvetove, dodati u upržen luk, naliti sa povrtnom supom ili vodom, bademovim mlekom, posoliti i po želji dodati suvi začin ako ih koristite, poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi dok karfiol ne omekša, ali ne potpuno, oko 25 minuta
Dodati indijski orah, koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode i kuvati još nekoliko minuta sve zajedno.
Indijski orah potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji u toj vodi oko 30 minuta.
Za to vreme očistiti, oprati i iskidati karfiol na sitnije cvetove, dodati u upržen luk, naliti sa povrtnom supom ili vodom, bademovim mlekom, posoliti i po želji dodati suvi začin ako ih koristite, poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi dok karfiol ne omekša, ali ne potpuno, oko 25 minuta
Dodati indijski orah, koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode i kuvati još nekoliko minuta sve zajedno.
Po potrebi dodati soli i bibera ( beli biber ) i ako želite gustinu odredite po vašem ukusu.
Sipati u tanjir ili zdelice, posuti seckanim peršunom, mladim lukom ili šta već volite, preliti sa vrlo malo ulja koje ste koristili za kuvanje i poslužiti uz prepečeni hleb,premazan sa belim lukom.
Prijatno!!!!
krasna je ova čorbica - za mene je novi dodadak bademovo mlijeko
ОдговориИзбриши