Sastojci za fil: 150 g feta sir, 50 g krem sir, 50 g milerama ili kisele pavlake, iseckan peršun, 250 do 300 g pršute
Priprema: Tikvicu oprati, osušiti i izrendati na krupnu stranu, posoliti i ostaviti da ispusti višak tečnosti.
Mikserom umutiti jaja, dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i umutiti sve zajedno, dodati ulje, parmezan sir, sitno iseckan beli luk i sve još jednom umutiti.
Tikvicu ocediti rukama i dodati u tečnost i sjediniti sve zajedno.
U slučaju da vam je masa gušća nego testo za palačinke, dodajte nekoliko kašika kisele vode.
Mikserom umutiti jaja, dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i umutiti sve zajedno, dodati ulje, parmezan sir, sitno iseckan beli luk i sve još jednom umutiti.
Tikvicu ocediti rukama i dodati u tečnost i sjediniti sve zajedno.
U slučaju da vam je masa gušća nego testo za palačinke, dodajte nekoliko kašika kisele vode.
Ispeći palačinke kao što pečete i obične palačinke. Svaki put premazati tiganj pre nego što sipate tečnost, pržiti ih nekoliko minuta i pažljivo okrenuti na drugu stranu i peći dok vrlo malo ne porumene..
Stavljati ih jednu preko druge.Feta sir izmrviti, dodati krem sir i mileram / kiselu pavlaku a ko želi, može da upotrebi i gusti grčki jogurt i umutiti sve zajedno.
Peršun oprati i sitno iseckati.Svaku palačinku premazati filom, posuti seckanim peršunom preko staviti pršutu i zaviti.
Tako raditi dok imate materijala.
Palačinke možete napraviti i dan ranije, ili napraviti ih, premazati filom i ostaviti ih pokrivene u frižideru. Kad vam je potrebno, iseći ih na željene komadiće ukrasiti ih po želji i poslužiti.
Prijatno!!!!
Mnogo lepo!
ОдговориИзбришиHvala Vesna i nadam se da si dobro. Puno pozdrava.
Избриши