Sastojci: 2.5kg opranih I očišćenih šljiva, 400 g šećera, 100 g čokolade
Ako volite da je džem gladak, bez komadića voća, samleti štapnim mikserom. Ja sam ga samlela štapnim mikserom jer naša Ellie voli da je džem bez komadića voća.
Vratiti na ringlu, dodati iseckanu čokoladu I kuvati još 10 do 15 minuta da se čokolada potpuno otopi I sjedini sa šljivama.
Tegle oprati sapunicom u vreloj vodi i tako mokre staviti ih u rernu, zajedno sa opranim poklopcima I ostaviti ih na 100° C da se potpuno osuše I kada je džem gotov, sipati vreo džem u vrele tegle, zatvoriti čistim I suvim poklopcima I vratiti sve nazad u rernu I ostaviti još 20 minuta na 100° C. Izvaditi sve napolje, zaviti u ćebe I ostaviti na sobnoj temperaturi da se potpuno ohlade.
Tegle umesto da perete ručno možete oprati ih perilici I osušiti vrelim vazduhom.
Ohladjene tegle staviti u špajz na hladnom I tamnom mestu.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар