Ove godine nam je paradajz toliko rodio da više nismo znali šta sa njim, delili smo komšijama, deci i opet ga je bilo previše. Iduće godine ćemo zasaditi manje, ali obavezno ću zasaditi žuti paradajz jer mi je mnogo slađi od crvenog i ovog puta evo gazpacho supe sa žutim paradajzom i žutom paprikom...
Sastojci: 1 kg zrelog paradajza, 1 veći krastavac, 2 velike žute babure, 2 do 3 čena belog luka, 1 manja glavica crnog luka ili 3 struka mladog luka, samo beli deo, 1 mala ljuta papričica, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, 60 ml maslinovog ulja
i još: malo sitno isečenog paradajza, malo sitno isečenog krastavca, malo sitno isečene paprike i bosiljak, maslinovo ulje
Priprema: Svo povrće oprati, očistiti i iseći na manje parčiće, staviti u blender ili štapnim mikserom samleti u glatku masu, sipati u neki bokal i ostaviti u frižider da se dobro rashladi.
Sipati iz čega želite da poslužite supu, posuti sa iseckanim povrćem, preliti sa malo maslinovog ulja i preko posuti sitno isečenim bosiljkom i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар