Ja sam možda zakasnila sa ovim receptom jer više ne idemo na izlet, ali idemo na skijanje, planinarenje pa ih možemo i tamo poneti jer su sasvim dobre i hladne da se jedu.
Inače trouglove sam pravila sa raznim punjenjima, sa ovakvim punjenjem još nisam i jako mi se dopalo.
Sastojci: 500 g kora za pitu, 150 g mlevenog mesa, 50 g samlevene suve slanine, 100 g blitve ili spanaća, 200 g rikota sir, 50 g kajmaka, 2 jaja, so i biber po ukusu
i još: 1 jaje, 100 ml mleka, 100 ml kisele vode, malo solui
Priprema: Blitvu ili spanać oprati, osušiti i iseći deblje drške, ako koristite spanać, koristite baby spanać, njemu ne trebate odvajati one drškice, jer su mlade i meke. Blitvu iseći na tanje trakice i ostaviti na stranu. ( ja sam imala 150 g blitve i sve sam iskoristila i vidi se da ima malo više zeleniša no što treba ali nama to nije smetalo )
U zdelu umutiti viljuškom jaja, dodati samleveno mleveno meso ( koristite meso koje volite ) zajedno sa suvom slaninicom, ( ko je ne voli može je i izostaviti a ja sam meso sama samlela zajedno sa slaninom ) sjediniti, dodati sir i kajmak i sjediniti sa ostalim sastojcima, posoliti i pobiberitri i na krajku dodati sitno iseckanu blitvu / spanać posoliti i pobiberiti po ukusu.
U mom pakovanju ima 12 kora.
Odvojiti svaku koru i uzeti jednu, staviti je ispred sebe, presaviti je na pola, pa još na pola da dobijete traku koja je oko 10cm širine.
Podelite masu od mesa i sira da imate dovoljno za 12 kora.
Umutite jaje, dodati mleko i kiselu vodu i tom masom vrlo malo preliti koru svaki put kad je presavijete ( nemojte previše, 1 mala kašičica vam je dovoljna za sva savijanja ) Po želji, podelite premaz na pola pa u pola dodajte 1 do 2 kašike ulja i time premazivati kore, jer u suprotnom, biće suvo jer nema ni malo masnoće, osim ono malo u mesu i slanini, i to zavisi koje meso koristite.
Uzeti jedan deo mase od mesa i staviti na ćošak presavijene kore, prekriti praznim delom i sada nastaviti da savijate u trougao.
Нема коментара:
Постави коментар