среда, 10. новембар 2021.

Pasta Arrabiata

Kad nemate puno vremena za ručak, ovo je idealno za sve one koji vole pikantnu i ljutu pastu....ovo je bio idealan ručak za mene, moj muž, koji baš ne voli mnogo ljuto, uživao je i on u njemu...


Sastojci:  50 ml maslinovog ulja, 1 ljuta papričica, 1 paradajz, 700 ml kuvanog paradajza, so i biber po ukusu, 1/2 kašičice italijanskog začina, 5-6 listića svežeg bosiljka, 1 puna kašičica pirea od paradajza,  Parmigiano-Reggiano, 450 g penne pasta

Priprema: U veliku šerpu sipati vodi i dovesti do vrenja. Kad je voda provrela dodati  kašiku soli pre dodavanja paste i kuvati pastu oko 9 minuta.

U veći i dublji tiganj zagrejati ulje, dodati sitno sečen beli luk, italijanski začin i papriku i pržiti samo dok luk zamiriše, mešajte jer beli luk ne sme da promeni boju. Dodati paradajz, koji ste prethodno oljuštili od kožice i sitno iseckali i dodati kuvani paradajz, pustiti da provri, smanjiti temperaturu i krčkati dok se pasta kuva. Posoliti i pobiberiti po ukusu ( ako vam kojim slučajem sos preredak dodati malo paradajz pirea, ako vam je sos dovoljno gust, onda ga izostavite. Ja sam umesto paradajz pirea koristila ljut pire od paprika, koji kupujem u turskoj prodavnici ) 

Skuvanu pastu ocediti od tečnosti, dodati u sos, izmešajte sve zajedno i kuvati samo minut-dva da se sve to sjedini.
Skloniti sa ringle, dodati sitno isečen bosiljak i poslužiti. 


Preko posuti sveže izrendanim Parmigiano-Reggiano i svežim bosiljkom.


Prijatno!!!!






Нема коментара:

Постави коментар