Sastojci: 30 jaja od prepelice, 2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica luka, 200 g sitno izrendane šargarepe, 400 g seckanog paradajza iz konzerve, 2 kašičice karija, po ukusu tucana ljuta paprika, po ukusu so i biber, 1 veći čen sitno sečenog belog luka, 85 g iseckanog ne pečenog indijskog oraha
Sastojci za dip: 250 do 300 g gustog grčkog jogurta, 2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka, 2 pune kašike sitno isečenog peršuna, 1 do 2 kašičice pesto od bosiljka ( ne mora ), po ukusu soli.
Za to vreme očistiti šargarepu i izrendati na sitnu stranu.
Dodati u uprženi luk zajedno sa iseckanim paradajzom iz konzerve, koji ste izmešali sa karijem, sitno isečenim belim lukom i tucanom ljutom paprikom i dinstati sve zajedno dok vam sva tečnost ne ispari.
Kad je tečnost isparila, uzeti 6 prepeličjih jaja, razbiti i viljuškom umutiti, posoliti i pobiberiti po ukusu i usuti u izdinstano povrće i sve mešajte da dobijete glatku masu, da se ne poznaje da su jaja u masi.
Probati da li je šta potrebno od začina i ostaviti na stranu da se ohladi.
Isipati vodu i naliti sa ledenom vodom i ostaviti ih kratko da se ohlade.
Pažljivo ih oljuštite i ostavite na stranu.
Indijski orah ( iseckati što sitnije možete ) i propržiti ih na suvom tiganju. Bolje ih je propržiti kad su seckani jer imaju lepšu aromu, nego kad su celi.
U slučaju da vam se masa odvaja od jajeta, zamočite jaje blago u brašno pa tek onda staviti na masu od šargarepe.
Meni nije bilo potrebno brašno.
Ređati napravljene kuglice na pleh dok ne završite sa svim kuglicama.
Uzeti svaku kuglicu i uvaljati u propečen indijski orah i naređati na pleh koji možete da stavite u rernu.Zagrejati rernu na 175°C i peći pripremljene kuglice od 15 do 20 minuta.
Sve sastojke za dip sjedinite i poslužite. Nama su bile još ukusnije kad su odstajale,sobne temperature.
Нема коментара:
Постави коментар