Ja zaista obožavam paštete i vrlo retko je kupujem iz razloga što se lako može napraviti kod kuće, bez ikakvih hemijskih dodataka i uvek sveža. Ovo je posna pašteta pravljena od povrća, pa ko posti sredom i petkom, evo ideje šta za večeru. Poslužiti je na hlebu ili sa integralnim krekerima,
Priprema: Zagrejati tiganj, dodati maslinovo ulje i sitno isečen crni luk, koji ćete pržiti sve dok ne omekša. Posoliti luk vrlo malo, na taj način brže omekša.
Plavi patlidžan oprati i odeseći vrh i dno, iseći na režnjeve pa tek onda na kockice i dodati da se prži zajedno s lukom. ( ja patlidžan ne ljuštim Kad se patlidžan malo propržio dodati šampinjone, ili pečurke po vašem izboru i beli luk i pržiti sve zajedno dok tečnost od pečuraka ne uvri. Po potrebi dodavati maslinovo ulje. Pred kraj dodai majčinu dušicu, so i biber i sve izmešati zajedno.
Ostaviti da se kratko ohladi pa sipati u multiprakti i samleti sve zajedno uz po malo dodavanja maslinovog ulja. Probati da li je još šta potrebno i sipati u zdelu sa poklopcemi ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
Rashlađenu pašetu pre služenja preliti sa malo maslinovog ulja.
Prijatno!!!!
Ja ne postim ali obožavam povrće 😍 Ovo je odlična pašteta i za post i za mrs 👍
ОдговориИзбришиJa nekad postim nekada ne ali paštete svih vrsta obožavam...Puno pozdrava za tebe.
Избриши