Jedan vrlo običan ručak ali vrlo ukusan... ja obožavam kobasice a volim i krompir.
Sastojci: 450 g polušene kobasice, 4 do 6 veća krompira, 1 do 2 crvene paprike, 1 mala glavica crnog luka, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 manja kašičica dimljene paprike, 45 ml maslinovog ulja, 75 g izrendanog cheddar sira, po ukusu so i biber
Priprema: Veći pleh obložiti alu folijom ili pek papirom. Kobasicu iseći na parčiće onako kako vi volite. Papriku oprati, osušiti i iseći na kocke. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kocke. Crni luk očistiti i iseći na kockice, Papriku, crni luk, kobasicu i krompir staviti u zdelu, preliti maslinovim uljem, i izmešati, dodati so, biber, beli luk u prahu, dimljenu papriku i izmešati sve zajedno i sipati na pleh. Ako koristite foliju, isprskajte je vrlo blago sa sprejom za pečenje. Ja koristim pek papir i njega ne prskam.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 do 40 minuta i na pola pečenja izvaditi pleh i promešati da se svuda ispeče podjednako. Kad je krompir pečen izvaditi iz rerne i isključiti je. Posuti sirom i vratiti nazad u isključenu rernu samo dotle dok sir ne omekša i počne da se topi.
Posuti iseckanim peršunom i poslužiti sa salatom po vašem izboru.
Нема коментара:
Постави коментар