Sastojci: 2 velika plava patlidžana / balancana od po 1 kg, 1 veća glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 4 do 5 čena belog luka, 1 1/2 kašičica kurkume u prahu, 1 kašika gustog jogurta
i još: prstohvat ljute mlevene paprike, po ukuso so, 1 zelena ljuta papričica, maslinovo ulje, naseckan korijander
Priprema: Plavi patlidžan oprati, osušiti i izbosti nožem na nekoliko mesta.
Na pleh staviti alu foliju pa na to staviti plavi patlidžan i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C
U pola pečenja, okrenuti ih.
Izvaditi i ostaviti da se ohlade dovoljno da možete da ih oljuštite.
Oljuštene, iseći na krupnije komade.
Na pleh staviti alu foliju pa na to staviti plavi patlidžan i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C
U pola pečenja, okrenuti ih.
Izvaditi i ostaviti da se ohlade dovoljno da možete da ih oljuštite.
Oljuštene, iseći na krupnije komade.
U veći tiganj sipati maslinovo ulje i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok se ne uprži, ali da ne porumeni.
Dodajte sitno iseckan beli luk i pržiti da samo zamiriše i odmah dodati iseckan plavi patlidžan.Pržiti dok sva tečnost ne uvri.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Sipati u činiju iz koje ćete poslužiti,napraviti udubljenje u sredini, posuti okolo sitno iseckanom zelenom ljutom papričicom, kojoj ste očistili semenke i žilice i iseckanim korijanderom.
U sredini posuti ljutom mlevenom paprikom, sipati maslinovo ulje i poslužiti sa pita hlebom ili nanom
Ja nisam imala pa smo jeli sa kukuruznim čipsom.
Prijatno!!
Нема коментара:
Постави коментар