Sastojci: 450 g paste po vašem izboru, 300 g pršute, 250 ml pavlalke za kuvanje, 50 g + sveže izrendanog parmezana, seckani peršun, bosiljak, 45 g putera
Priprema: U dosta vode skuvati pastu po uputsvu proizvođača.
Dok se pasta kuva, pripremiti sos.
Pršutu iseckati na sitnije komadiće i staviti u veliki tiganj, gde ste prethodno otopili i zagrejali puter i pržiti dok pršuta ne porumeni i postane hrskava, ali pazite da vam ne izgori.
Sipati pavlaku za kuvanje i kuvati nekoliko minuta dok ne počne da se zgušnjava.
Dodati oceđenu pastu i promešati da se sjedini sa sosom i na kraju dodati sveže izrendan parmezan i još jednom, sve sjediniti.
Posuti sitno iseckanim peršuno ili bosiljkom i poslužiti toplo.
Ko želi, može dodati i šaku smrznutog graška u pavlaku i kuvati sve zajedno nekoliko minuta.
Poslužiti toplo, posuto sa još sveže izrendanim sirom,seckanim peršunom i tucanom paprikom.
Dok se pasta kuva, pripremiti sos.
Pršutu iseckati na sitnije komadiće i staviti u veliki tiganj, gde ste prethodno otopili i zagrejali puter i pržiti dok pršuta ne porumeni i postane hrskava, ali pazite da vam ne izgori.
Sipati pavlaku za kuvanje i kuvati nekoliko minuta dok ne počne da se zgušnjava.
Dodati oceđenu pastu i promešati da se sjedini sa sosom i na kraju dodati sveže izrendan parmezan i još jednom, sve sjediniti.
Posuti sitno iseckanim peršuno ili bosiljkom i poslužiti toplo.
Ko želi, može dodati i šaku smrznutog graška u pavlaku i kuvati sve zajedno nekoliko minuta.
Poslužiti toplo, posuto sa još sveže izrendanim sirom,seckanim peršunom i tucanom paprikom.
Нема коментара:
Постави коментар