U našoj kući čorbice su uvek dobro došle, a kod vas?
Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja, oko 500 g očišćene i na kocke isečene šargarepe, 1 mala glavica sitno iseckanog crnog luka, 1 puna kašika sitno iseckanog đumbira, 4 do 5 čena sitno iseckanog belog luka, 750 ml supe od povrća, 500 ml vode, po ukusu so i biber, pola kašičice suvog začina, 1 ljuta papričica ili tucana ljuta paprika, 50 ml pavlake za kuvanje, 1 do 2 kašike limunovog soka, peršun, gusti jogurt
Priprema: U veću šerpu sipati maslinovo ulje i zagrejati. Dok se ulje greje, iseckati sitno crni luk, pasirati beli luk, iseckati ili izrendati đumbir i očistiti šargarepu i iseći je kockice, sve to dodati na toplo ulje, smanjiti temperaturu i dinstati na nižoj tempetraturi oko 5 do 6 minuta ili dok vam šargarepa ne omekša. Povremeno promešajte jer povrće ne sme da porumeni / izgori.
Sipati supu od povrća i vodu ( ja sam sipala manje, pa sam na kraju dodavala još, onoliko koliko sam htela da mi čorba bude gusta / retka, smanjiti temperaturu na tiho, posoliti, pobiberiti i dodati suvi šačin i kuvati još oko 20 do 25 minuta ili dok vam šargarepa ne bude potpuno meka.
Skloniti sa ringle i sve samleti štapnim mikserom ili sipati po manje u blender, dok ne dobijete gustu i glatku masu, po želji, ako hoćete možete ostaviti komadiće šargarepe, ja nisam.Pošto ja volim da je ljutkasto, ja sam stavila jedan mali feferon na početku sa šargarepom i dinstala zajedno,vi kako hoćete.
Sipati pavlaku u čorbu i samo izmešati i vratiti da se samo čorba zagreje,skloniti i dodati limunov sok.