Ovih dana bundeve imamo na sve strane, ne znamo šta ćemo pre da napravimo od njih.Kod nas je danas bila za ručak,na malo drugačiji način.
Sastojci:
225 g basmati pirinča ( ili bilo koji pirinač dugog zrna )
500 ml vode
50 ml maslinovog ulja
500 g muškatne tikve ( butternut squash )
4 čena belog luka
svetlo zeleni deo praziluka
1 crvena paprika
250 g šampinjona
malo seckanog peršuna
4-5 struka mladog luka
so,biber,vegeta
Priprema:
U manju šerpicu staviti vodu, pirinač i pola kašičice vegete ( ako ne koristite vegetu, stavite so.Ja koristim vegetu bez MSG dodatka ) i pustiti da provri, smanjite temperaturu,poklopiti i kuvati dok pirinač ne omekša ali da se ne skuva potpuno.
U veći i dublji tiganj sipati malo ulja i na jakoj vatri propržiti vrlo kratko šampinjone,koje ste prethodno dobro oprali, ako su manji,pržiti ih cele,ako su veći,prepoloviti ih na pola, da samo porumene. Izvaditi ih i ostaviti poklopljene, sa strane
Dok se praziluk prži,očistiti i oljuštiti tikvu i iseći na manje kockice,dodati praziluku i pržiti i nju oko 6-7 minuta, dodati pasirani beli luk i papriku,koju ste isekli na kockice i pržiti sve zajedno još 3 minuta.
Začiniti po ukusu.
Na kraju dodati pirinač i pržiti zajedno sa povrćem oko 5 minuta,( ako vam je pirinač dobro skuvan i ne morate ga pržiti samo promešajte sve zajedno ) dodati ispržene šampinjone izmešati sve zajedno.
Posutu sa sitno iseckanim peršunom i mladim lukom ( ako nemate mladi luk, može i bez njega ) i poslužiti toplo.
Može vam biti prilog ili samostalno jelo.
Prijatno!!!
Kako divno saroliko izgleda; puno hranjive dobrote!
ОдговориИзбришиJa mnogo volim da mi je na tanjiru šareno, što šarenije to bolje. Šareno,volim te šareno...Pozdrav, draga moja Jasna.
ИзбришиPredivna salata... Sastojci su odlični!
ОдговориИзбришиHvala Miki.Ja volim ovakve obroke.
Избришиsuper izgleda...prekrasne boje !!!
ОдговориИзбришиHvala Iko.
Избриши