Još jedan fini,sočni kolač sa vrlo malo sastojaka...probajte, nećete se pokajati.
Sastojci:
500g do kg izrendanih jabuka
50 g šećera
korica i sok od limuna
100 g šećera
1 kašika vanilla paste ili kesica vanile
5 jajeta
50 ml ulja
150 g brašna
1 kesica prašak za pecivo
100 ml mleka
3-4 kašike prezli
200 do 250 g mlevenih badema
50 g šećera
korica i sok od limuna
100 g šećera
1 kašika vanilla paste ili kesica vanile
5 jajeta
50 ml ulja
150 g brašna
1 kesica prašak za pecivo
100 ml mleka
3-4 kašike prezli
200 do 250 g mlevenih badema
Priprema:
Jabuke oprati, očistiti i izrendati.Preliti sokom od limuna i posuti sa 50 g šećera.
Jaja, sobne temperature odvojiti belanca od žumanaca i belanca umutiti prvo u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
Žumanca umutiti sa šećerom u gustu i svetlu smesu, dodati ulje,mleko,limunovu koricu,vanilu i na kraju dodati brašno,pomešano sa praškom za pecivo.
Kad ste sve sjedinili, dodati belanca i sjediniti ih sa spatulom.
Žumanca umutiti sa šećerom u gustu i svetlu smesu, dodati ulje,mleko,limunovu koricu,vanilu i na kraju dodati brašno,pomešano sa praškom za pecivo.
Kad ste sve sjedinili, dodati belanca i sjediniti ih sa spatulom.
Pleh, veličine 22.5cm X 33cm dobro podmazati,posebno dno pleha, posuti prezlama, preko nerađati,dobro oceđene, jabuke.
Preko jabuka sipati umućenu smesu, poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko sat vremena ili dok vam čačkalica ne izađe čista, kad zabodete u sredinu testa.
Izvaditi pleh i kolač prevrnuti na neku veću tacnu, ili ako imate veću dasku za sečenje. ( Može da se desi da vam se jabujke zalepe za dno, ako se to desi, samo pažljivo skinuto sa pleha i vratiti na kolač )
Preko jabuka sipati umućenu smesu, poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko sat vremena ili dok vam čačkalica ne izađe čista, kad zabodete u sredinu testa.
Izvaditi pleh i kolač prevrnuti na neku veću tacnu, ili ako imate veću dasku za sečenje. ( Može da se desi da vam se jabujke zalepe za dno, ako se to desi, samo pažljivo skinuto sa pleha i vratiti na kolač )
Bas lep kolaci. Volim ovakve recepte. Jako lepo izgleda
ОдговориИзбришиMoja deca su se oduševila sa kolačom...baš je sočan. Hvala Nale moja.
ИзбришиCake "Miracle". :) It looks so yummy, Zokie! :)
ОдговориИзбришиHave a nice day, my dear friend!
Thank you Gery, very moisture cake and easy to make. Have a wonderful day!!!
ИзбришиDivan recept - volim sve kolace sa jabukama...Ja uvijek koristim papir za pecenje kod prevrnutih kolaca; manje problema sa prevrtanjem ;-)
ОдговориИзбришиHvala Jasna. Ja za sve koristim papir za pečenje, jer mi je manje za pranje i ribanje.Topli pozdrav.
ИзбришиSavršen :)
ОдговориИзбришиHvala Tina...kolač je zaista sočan i onako, za svaki dan je dobar.
ИзбришиJako mi se sviđa što u kolač ide i mljeveni badem, ova kombinacija mora biti odlična i kolačić tako dobro izgleda !
ОдговориИзбришиHvala Branka...baš taj mleveni badem joj da nekako drugačiji ukus.Topli pozdrav
Избриши