Sviđa mi se ova kombinacija, možda će i vama...
Sastojci za čokoladni biskvit: 3 jaja 2/3 šolje brašna, 2/3 šolje prah šećera, 2 kašike ne zaslađenog kakaoa, 2 kašike ulja, 3 g praška za pecivo( šolja je od 250 ml...zapisala sam u gramima na papiriću na kom sam napisala listu za kupovinu koju sam dala mužu i kad je završio kupovinu, papirić je bacio )
Sastojci za fil: 650 g krem sir, 3/4 šolje šećera, 1 kašika brašna, 3 jaja, 2 vršne kašike kisele pavlake
Sastojci za fil od jabuka: 1.5 kg jabuka, 1 kašičica cimeta, 1 kutija JELLO sa ukusom breskve od 85 g, šećer po ukusu ( u zavisnosti od slatkoće jabuka )
i još: 400 ml slatke pavlake
Priprema: Izmešati brašno,prašak za pecivo i kakao i prosejati.
Umutiti jaja uz postepone dodavanje šećera dok ne dobijete gustu i svetlu smesu, dodatu ulje i umutiti...dodavati brašno po malo i spatulom sjediniti.
Sipati u kalup za tortu, koji ste prekrili papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 15 minuta.
Umutiti sve sastojke za fil od sira i sipati na prethodno pečeni biskvit, vratiti u rernu i smanjiti temperaturu na 160*C i peći oko 35 do 40 minuta, ali posle 20 minuta pečenja, prekriti sa pek papirom i peći samo odozgore ( ja nema tu opciju da pečem samo odzgore pa sam smanjila na 150*C i pekla 35 minuta.
Pečen kolač ostaviti sa strane da se ohladi a za to vreme pripremiti fil od jabuka.
Jabuke oljuštiti, očistiti i izrendati na krupno.
U veću šerpu staviti oceđene, ali ne previše, jabuke, šećer i cimet i dinstati ih dok jabuke ne omekšaju..
Skloniti sa vatre i umešati JELLO, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. ( Za vas koji nemate JELLO, koristite običan želatin,potrebno vam je 7 g želatina, u malo hladne vode dodati želatin i ostaviti da nabubri i tek onda ga umešati u vruće jabuke )
Sipati preko kolača, poravnjati i ostaviti preko noći u frižider.
Pre služenja umutiti slatku pavlaku i poslužiti sa kolačom ili ukrasiti kolač sa njom.
Prijatno!!!!
Превъзходен! Ще се пробва.
ОдговориИзбришиПоздрави и хубав ден!
Thank you very much, and have a good day yourself!!
ИзбришиOva torta je tako lepa a jednostavna, mnogo mi se sviđa. Svi recepti su vam odlični ... :)
ОдговориИзбришиHvala Marija....moj sin ne voli kolače i torte ali cheesecake obožava. Ovo je bilo za njega. Od srca hvala.
ИзбришиJako mi se dopada torta sadrzi sve sto volim mora biti dobra.
ОдговориИзбришиHvala Daniela...mislim da nema cheese cake a da nije dobar...ovom jabuke daju poseban ukus. Topli pozdrav.
ИзбришиMislim da sam sanjala, nebi mogla usnuti takav lijepi kolač. Obožavam takve lagane kombinacije. :)
ОдговориИзбришиHvala Tamara,ako voliš cheesecake, isprobaj nekada i ovaj. Pozdrav iz ledenog Toronta.
ИзбришиFantastičan cheesecake! Zoko, ti si neumorna u spremanju raznoraznih jela i prosto nas "bombarduješ" svojim prelepim receptima i još lepšim fotkama. Ljubim te ♥
ОдговориИзбришиJoj Zoro moja, ovih dana mi je bilo spremanja i preko glave...baš kažem mužu, baš je previše hrane u ova dva meseca ( decembar i januar ) i9 jedva čekam da se odmorim od spremanja i jedenja....
ИзбришиOd srca ti hvala i topli pozdrav iz ledenog Toronta ( sa vetrom -32*C )
Jena nova kombinaciaj za cizkejk a la Zorica.Nema odmora..jos jos:)
ОдговориИзбришиHvala Paul...topli pozdrav.
ИзбришиZoki, can I take a piece of this? :) It looks amazing and I love cheesecakes.
ОдговориИзбришиHave a nice evening, Zokiii! :)
Of course that you can take this piece ,unfortunately it is all gone... next time I will make more.Thank you very much and hugs and kisses for you.
ИзбришиФантастика!!!Очень люблю такие пироги:))
ОдговориИзбришиThank you Nady:))
ИзбришиZorice, divan recept, planiram za vikend da napravim samo, koji bih sir mogla da koristim u Beogradu, kakav si sit ti koristila?
ОдговориИзбришиPozdrav od Likete
Draga Ljiljo, ja sam koristila Philadelphia krem sir, ne znam koja je zamena kod vas u Srbiji za taj sir,ali sam sigurna da imate dosta vrste tih krem sireva. Topli pozdrav i jedva čekam da mi javiš utiske.
ИзбришиHvala Zorice, pitala sam se koji bi mogao umesto mascarpone. često koristim abc sir pa ću i ovog puta samo što ću ga umutiti. Javiću rezultate. pozdrav i hvala
ОдговориИзбришиLjiljo, u ovu tortu ne ide mascarpone, ide u onu drugu sa voćem, a ovde ide običćan krem sir. Topli pozdrav.
ИзбришиOdlično izgleda i sigurna sam da je fino, mami već i samo izgledom!
ОдговориИзбришиHvala Ingrid....nema cheese cake da je loš a ovo još uz dodatak jabuke je baš fino. Pozdrav, draga.
ИзбришиNominirani ste za Versatile Blogger Award. 😁
ОдговориИзбришиhttps://kitchnstories.com/.../the-versatile-blogger.../