Ovo nije tipičan ručak, ali je jako ukusno, tako da uz salatu može da bude i ručak.
Sastojci:
1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka
4 šampinjona, sitno iseckanih
2 osrednja izrendana krompira
4 jaja
40 g izmrvljenog feta sir
2 kašike krupnije seckanog peršuna
prstohvat suve majčine dušice
1 mala ljuta papričica ili tučena ljuta paprika
po ukusu so
Priprema:
Ako imate veliku spatulu podvucite je ispod hrskave korice od krompira i okrenuti tako da je ta hrskava korica sada gore, ako nemate, onda stavite tanjir preko tiganja i pažljivo okrenuti i vratiti nazad u tiganji, ako i to ne možete, onda ostavite u tiganju tako kako jeste.
Uzeti kašiku i njom pomeriti upržen krompir na 4 mesta i u ta udubljenja sipati umućena jaja sa sirom i onda opet kašikom pomerati malo upržen krompir da masa ode malo i na druga mesta po krompiru.Kad su jaja okolo ispržena a sredina još nije, poklopiti i skloniti sa ringle i ostaviti da stoji poklopljeno još 5 minuta.
Ako ne okrećete pržen krompir onda možete, kad sipate jaja, da stavite u rernu, kojoj ste uključili samo gornji grejač, ali pazite da vam ne pregori, tako ćete dobiti rumenu i hrskavu gornju koricu.
Ovo je zanimljivo, čini mi se baš onako kako ja volim. Isprobaću recept sigurno. Pozdrav!:)
ОдговориИзбришиHvala Sandra...nama je bio odličan doručak uz paradajz salaticu...Topli pozdrav.
Избриши