Stari recept iz sveske,moja deca su obožavala ove uštipke..možete ih jesti slatke ili slane....
Sastojci:
250 g mladog ( ricotta ) sira2 jaja
250 g +25 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
Umutiti viljuškom jaja, dodati mladi sir i dobro sjediniti sa jajima,dodati prstohvat soli i promešati.
Izmešati brašno i prašak za pecivo i dodati masi od sira i izmešati sa viljuškom.
Isipati na radnu površinu i umesiti testo. U zavisnosti od vlažnosti sira, možda će vam biti potrebno još malo brašna.
Rastanjiti testo na 1cm debljine iseći na kockice ili kako vi volite i ostaviti da malo odstoji dok se ulje zagreje.Izvaditi ih i ostaviti na kuhinjskom ubrusu da se ocede od ulja, mada, ako ih pržite na pravilno zagrejanom ulju testo će upiti vrlo malo ulja.
Ako planirate da uštipke jedete posute sa prah šećerom i cimetom ( kao što smo mi ) u testo dodajte izrendanu limunovu koricu.
Prijatno!!!!
Juče kupih ovu orhideju, dosta dugo tražim ovu boju i nađoh je tamo, gde sam najmanje očekivala da ću je naći..u Home Depot.
Jednostavan recept, a izgledaju super!
ОдговориИзбришиKako divno izgledaju!
ОдговориИзбришиDivne su ti ♥ I ja sam ih jedno vreme baš često pravila..
ОдговориИзбришиPrekrasno izgledaju, baš rahlo i prozračno.
ОдговориИзбришиIzgledaju predivno!Obožavam ih!:)
ОдговориИзбришиJa ne pamtim kad sa m ih zadnji put pravila i potpuno sam zaboravila na njih...a volim ih što mogu da se jedu slatke ili slane...Od srca vam svima hvala.
ОдговориИзбришиDivan recept, ali moram priznati da mi se orhideja više dopada
ОдговориИзбришиZoki , ovo mi se posebno svidja i probaću slatku varijantu. Mnogo dobro izgleda
ОдговориИзбришиHvala draga moja Džoli.. i mi smo ih jeli posute sa šećerom i cimetom.
ОдговориИзбриши