Sastojci:
1 glavica karfiola2 veće šargarepe
500 gljiva po izboru
1 veća glavica crnog luka
2 do 3 čena belog luka
po ukusu morska so i sveže samleven biber
2 jaja
45 g cheddar sira
150 g gustog grčkog jogurta
20 g parmezana
sitno iseckanog peršuna
1 do 2 kašike maslinovog ulja
Uključiti rernu na 220°C
Priprema:
Karfiol oprati, osušiti od viška vode i iskidati na manje cvetiće.
Karfiol staviti na pleh, prekriven papirom za pečenje, preliti sa 1 kašikom maslinovog ulja i posoliti i pobiberiti po ukusu.
Peću u zagrejanoj rerni oko 20 do 30 minuta dok lepo ne porumeni i u pola pečenja, promešati.
Manji pekač premazati sa malo ulja i ostaviti na stranu.
U veći tiganj sipati pola kašike ulja i dodati sitno iseckan crni luk i šargarepu isečenu na manje kockice,pržiti i ako je potrebno dodati po malo vode ili temeljca dok luk i šargarepa ne omekšaju.
Dodati gljive po izboru, ja sam koristila braon šampinjone, koje ste prethodno oprali i isekli na krupnije komade i pržiti i njih dok ne omekšaju i na kraju dodati beli luk i pržiti dok ne zamiriše.
Dok se ovo prži, mešajte češće jer vrlo lako može da se zalepi za tiganj.
Kad je karfiol pečen, dodati u tiganj i sve dobro sjediniti.
Sipati u podmazan pekač, posuti sa izrendanim parmezanom, pokriti sa alu folijom i ušuškati je okolo.
Odlično! ♥ Baš volim ovakva jela puna povrća, a koja su kompletan obrok..
ОдговориИзбришиi ja sam ista i volim što nije teško za stomak.Pozdrav draga Gago.
ИзбришиSamo da javim da je karamelizovani karfiol zauzeo pocasno mesto u nedeljnom porodicnom rucku. Sta reci sem da je fantastican recept. Hvala!
ОдговориИзбришиMirjana, veliko ti hvala i neka vam je prijatan nedeljni ručak, i ako je već ponedeljak.Topli pozdrav.
Избриши