субота, 12. март 2016.

Kremasta pasta sa povrćem i šunkom

Ručak koji možete da pripremite za pola sata..


Sastojci:
450 g pasta po izboru
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
1 puna kašičica soli
30 do 45 ml maslinovog ulja
1 manja glavica crnog luka
2 čena pasiranog belog luka
150 g šunke isečene na kockice
200 g smrznutog izmešanog povrća
250 ml pavlake za kuvanje
50 g izrendanog parmezana
2 do 3 struka mladog luka
1 puna kašika sitnije sečenog peršuna
po ukusu biber i so

Priprema:
Staviti temeljac da provri, ako je bez soli ( ja koristim bez soli ) kad provri dodati kašičicu soli i tek onda dodati pastu da se kuva. Ja sam koristila pastu od quinoa i kuvati je po uputstvu proizvođača.
Kad se skuvala ocediti je od temeljca i ostaviti oko 100 ml tečnosti sa strane.

Dok se pasta kuva pripremiti sve ostalo.
U veći i širi tiganj sipati maslinovo ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok malo ne omekša, dodati sečenu šunku na kockice i beli luk i pržiti još 5 minuta, mešajući da vam luk ne izgori.
Dodati smrznuto povrće i pržiti zajedno sa lukom i šunkom dok povrće ne omekša ( u mešavini mog povrća je bilo; grašak,kukuruz, boranija i šargarepa ) i na kraju dodati pavlaku za kuvanje, pobiberiti i posoliti po ukusu i pustiti da provri, dodati oko 40 g izrendanog parmezana, izmešati i na kraju dodati pastu i sjediniti sve zajedno.
U slučaju da je gusto, dodati nekoliko kašika temeljca u kojoj se pasta kuvala.
Na kraju dodati sitno iseckan mladi luk i promešati.

Sipati u zdelu posuti sa ostatkom izrendanog sira i posuti sitno iseckanim peršunom.
Za vas, koji ne jedete meso, možete da napravite povrće bez mesa i na kraju dodati sitnije sečen dimljen losos.
Poslužiti toplo.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар