Ovo je izuzetno zasitno, tako da vam može biti odličan ručak.
Sastojci:
po 1 debelo parče hleba po osobi200 do 250 g ćureće ili pileće šunke
8 parčeta tanje sečenog sira mozzarella
3 do 4 jaja
20 g sveže izrendanog parmezana
po prstohvat soli i bibera
po pola kašičice suvog bosiljka i origana
puter ili ulje
Priprema:
U zavisnosti koliki su vam parčići hleba i veličlina jaja,nisam sigurna da li će vam, trebati 3 ili 4 jajeta.
Meni je trebalo 3 za 4 osrednja parčeta hleba.Umutiti jaja, dodati izrendan sir, suve začine, so i biber i sjediniti sve zajedno.
Ostaviti sa strane.
Iseći po jedno parče hleba, debljine oko 2 do 3cm, po osobi i možete koristiti koji god hleb hoćete.
Ja sam koristila moj challah.Svako parče hleba raseći odozgore, gledajte da vam bude po sredini i napraviti kao mali džep. ( nemojte raseći do kraja, ovako je lakše da se okrenu u tiganju )
Unutra staviti po listić-dva ćureće ili pileće šunke, po komadić-dva, tanko isečenog sira.
Svako parče napunjenog hleba, zamočiti u masu od jaja, koju ste prethodno vrlo malo ponovo umutili i staviti u zagrejan tiganj.
Pržiti ih tako dok ne porumene sa jedne strane, okrenuti i pržiti i drugu stranu da porumeni.Dok se prže, pritiskajte ih spatulom da se bar malo spljoskaju.
Tako rumene staviti ih na pleh prekriven pek papirom ili alu folijom i staviti u zagrejanu rernu na 200°C samo toliko da se sir otopi ( jer ih ne pržimo dugo da bi sir mogao da se otopi, već samo da porumene ) možda samo 5 minuta, ako i toliko, videćete da je sir počeo da curi sa strane, odmah ih izvadite.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар