понедељак, 11. јул 2016.

Punjene slane prženice

Ovo je izuzetno zasitno, tako da vam može biti odličan ručak.


Sastojci:
po 1 debelo parče hleba po osobi
200 do 250 g ćureće ili pileće šunke
8 parčeta tanje sečenog sira mozzarella
3 do 4 jaja
20 g sveže izrendanog parmezana
po prstohvat soli i bibera
po pola kašičice suvog bosiljka i origana
puter ili ulje

Priprema:
U zavisnosti koliki su vam parčići hleba i veličlina jaja,nisam sigurna da li će vam, trebati 3 ili 4 jajeta.
Meni je trebalo 3 za 4 osrednja parčeta hleba.
Umutiti jaja, dodati izrendan sir, suve začine, so i biber i sjediniti sve zajedno.
Ostaviti sa strane.

Iseći po jedno parče hleba, debljine oko 2 do 3cm, po osobi i možete koristiti koji god hleb hoćete.
Ja sam koristila moj challah.
Svako parče hleba raseći odozgore, gledajte da vam bude po sredini i napraviti kao mali džep. ( nemojte raseći do kraja, ovako je lakše da se okrenu u tiganju )
Unutra staviti po listić-dva ćureće ili pileće šunke, po komadić-dva, tanko isečenog sira.


Kad ste ih sve napunili, u veći i teži tiganj ili onu električnu ploču- griddle, koju ja nemam, jer mi je previše tih kuhinjskih igračaka, sa kojima ne znam gde ću, premazati sa malo otopljenog putera ili ulja ( morate sipati bar 1 kašiku ulja u tiganj ) i zagrejati.


Svako parče napunjenog hleba, zamočiti u masu od jaja, koju ste prethodno vrlo malo ponovo umutili i staviti u zagrejan tiganj.

Pržiti ih tako dok ne porumene sa jedne strane, okrenuti i pržiti i drugu stranu da porumeni.Dok se prže, pritiskajte ih spatulom da se bar malo spljoskaju.


Tako rumene staviti ih na pleh prekriven pek papirom ili alu folijom i staviti u zagrejanu rernu na 200°C samo toliko da se sir otopi ( jer ih ne pržimo dugo da bi sir mogao da se otopi, već samo da porumene ) možda samo 5 minuta, ako i toliko, videćete da je sir počeo da curi sa strane, odmah ih izvadite.

Poslužiti ih tople sa jogurtom ili pivom.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар