Sastojci: 2 komada pilećeg belog mesa, 1 veća kesa čipsa od krompira, 50 g krušnih mrvica ( ja sam koristila japanske panko mrvice), 1 kašičica mlevene ljute paprike, 2 kašičice suvog peršuna, 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka, 1 kašičica vegete mix za piletinu ili obične soli, 1 kašičica vegeta biber mix ili običan biber, po ukusu možete staviti i manje, 2 jaja, 100 do 150 g brašna, ulje za prženje
Priprema: Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
Odstraniti masne delove i kožicu ( ako ste kupili sa koskom, ostavite kosku i malo mesa i skuvajte supicu ili čorbicu od njih) i iseći na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera,1/2 kašičice suvog začina za piletinu i 1 kašikom suvog mlevenog belog luka ( ako imate sumac,posuti sa 1/2 kašičice) i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.
Odstraniti masne delove i kožicu ( ako ste kupili sa koskom, ostavite kosku i malo mesa i skuvajte supicu ili čorbicu od njih) i iseći na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera,1/2 kašičice suvog začina za piletinu i 1 kašikom suvog mlevenog belog luka ( ako imate sumac,posuti sa 1/2 kašičice) i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.
Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.
Poslužiti ih tople sa nekim finim sosom, kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim krompirom/pomfritom.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар