четвртак, 21. март 2019.

Guacamole i jaja od prepelice

Ovo se može napraviti i dan ranije, jedino ćete morati da ispržite jaja pre posluženja i zaista su fantastični sitni zalogaji za druženje sa vašim prijateljima.


Sastojci: 2 veća avocada, 2 kašičice soka od limete, ili po ukusu, 2 kašike sitno iseckanog korijandera ( cilantro ), 3 struka mladog luka ( samo beli deo ), 1 manja ljuta papričica, po ukusu so i biber ( ko voli )
i još: pršuta, po 1 jaje od prepelice po zalogaju, baget ili ciabatta hleb, malo maslinovog ulja

Priprema:  Guacamole se može napraviti i veče pre, ja nisam, napravila sam ga istog dana.
Očistiti avocado i izmeljati ga viljuškom.
Mladi luk iseći sitnije samo beli deo i dodati ga avocadu, ljutu papričicu očistiti od žilica i semenki i sitno iseckati i dodati i njega u masu od avocada, na kraju dodati iseckan korijander i sok od limete, posoliti i pobiberiti i sve sjediniti. Ostaviti sa strane.

Hleb iseći na tanje parčiće ( ovo lepo izgleda na ciabata ili baget hlebu ali ako nemate koristite hleb koji imate ) i preliti sa vrlo malo maslinovog ulja i kratko zapeći u rerni samo da malo porumeni.
Jaja od prepelice ispržite, ali ostavite da su vam žumanca rovita, ali ako ih ne volite da su rovita, ispržite ih onako kako ih vi volite.
Pršutu iseckati ili iskidati na manje komadiće.


Na prepečeni hleb stavite jednu kašiku namaza od avocada, preko staviti komadiće pršute, preko pršute isprženo prepejičino jaje, posuti sa malo soli i krupno mlevenog bibera i poslužiti.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар