недеља, 31. март 2019.

Kremasta karfiol supa / čorba

Za sve vas koji ne možete da koriste mleko i mlečne proizvode..dairy free Odlična čorbica koju možete da skuvate sad za vreme posta...


Sastojci:  1 veća glavica karfiola, 50 g ne pečenog indijskog oraha, 1 veća glavica crnog luka iseckanog na kockice, 4 do 5 čena seckanog belog luka, 30 ml ulja od avocada / maslinovo ulje, 500 ml povrtne supe ili vode, 250 ml bademovog mleka, po ukusu so i biber
i još:  seckani mladi luk, seckani peršun, listići timijana.

Priprema:  U veću šerpu sipati ulje od avocada, ako ga nemate koristite maslinovo ulje ili ulje koje koristite za kuvanje i na zagrejano ulje dodati sitnije iseckan crni luk i krupnije isečen beli luk i pržiti na tihoj temperaturi dok luk ne omekša, ali pazite, ne sme da vam požuti.

Indijski orah potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji u toj vodi oko 30 minuta.

Za to vreme očistiti, oprati i iskidati karfiol na sitnije cvetove, dodati u upržen luk, naliti sa povrtnom supom ili vodom, bademovim mlekom, posoliti i po želji dodati suvi začin ako ih koristite, poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi dok karfiol ne omekša, ali ne potpuno, oko 25 minuta

Dodati indijski orah, koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode i kuvati još nekoliko minuta sve zajedno.

Skuvanu čorbu sipati u blender, ako je potrebno iz nekoliko puta i samleti u lepu svilenu masu.
Po potrebi dodati soli i bibera ( beli biber ) i ako želite gustinu odredite po vašem ukusu.

Sipati u tanjir ili zdelice, posuti seckanim peršunom, mladim lukom ili šta već volite, preliti sa vrlo malo ulja koje ste koristili za kuvanje i poslužiti uz prepečeni hleb,premazan sa belim lukom.


Prijatno!!!!

1 коментар: