четвртак, 6. јул 2023.

Kremasta pasta sa pršutom

Vrlo često nam treba ručak na brzinu, ovo je jedan od takvih, gde ćete za manje od pola sata imati ručak na stolu.


Sastojci: 450 g paste po vašem izboru, 300 g pršute, 250 ml pavlalke za kuvanje, 50 g + sveže izrendanog parmezana, seckani peršun, bosiljak, 45 g putera

Priprema: U dosta vode skuvati pastu po uputsvu proizvođača.

Dok se pasta kuva, pripremiti sos.

Pršutu iseckati na sitnije komadiće i staviti u veliki tiganj, gde ste prethodno otopili i zagrejali puter i pržiti dok pršuta ne porumeni i postane hrskava, ali pazite da vam ne izgori.

Sipati pavlaku za kuvanje i kuvati nekoliko minuta dok ne počne da se zgušnjava.

Dodati oceđenu pastu i promešati da se sjedini sa sosom i na kraju dodati sveže izrendan parmezan i još jednom, sve sjediniti.

Posuti sitno iseckanim peršuno ili bosiljkom i poslužiti toplo.

Ko želi, može dodati i šaku smrznutog graška u pavlaku i kuvati sve zajedno nekoliko minuta.

Poslužiti toplo, posuto sa još sveže izrendanim sirom,seckanim peršunom i tucanom paprikom.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар