Ja sam oduševljena sa ovom poslasticom, možda ćete biti i vi.
Sastojci:
2oo ml soka od višanja ili vode
pola štapića cimeta
1 puna kašika agava ili javorov sirup
2 kašićice gustina
350 g kremaste rikote,mladog sira ili mascarpone sira
75 ml slatke pavlake
100 g kondenzovanog mleka
pola kašičice vanila paste ili vanilinog šećera
listići nane
Priprema:
Oprati i očistiti trešnje od koštica.
U manju šerpicu staviti očišćene trešnje, javorov ili agava sirup ( ako nemate ni jedno ni drugo može med, obični šećer ili zasliđivač po vašem izboru ) štapić cimeta i preliti sa sokom od višanja/ trešanja ili običnom vodom i pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 5 minuta.
Uzeti nekoiliko kašika soka iz šerpice i ostaviti da se ohladi, dodati gustin, razmutiti i sipati u šerpicu sa trešnjama, vratiti nazad na ringlu i kuvati na tihoj temperaturi samo da se malo zgusne.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Umesto sira možete koristiti oceđen, preko noći, gusti grčki jogurt.
Vodite računa da imate dovoljno za sve čaše.
Završiti sa prelivom od trešanja.
Ostaviti da se dobro ohladi,ukrasiti sa listićima nane i poslužiti hladno.
Prijatno!!!!
This dessert looks delicious!
ОдговориИзбришиThank you Simona for visiting my blog and I am very pleased that you like this desert.Warm regards.
Избриши